Ajankohtaista

Nuorisovaltuuston järjestämän valokuvauskilpailun voitti Emma Vänttinen

Kylmäpihlajan majakka ilta-auringossa, kuvaaja Emma Vänttinen.

Rauman nuorisovaltuusto järjesti valokuvauskilpailun raumalaisille nuorille 16.4.–13.5. Kilpailuun saivat osallistua 10–28-vuotiaat raumalaiset. Kilpailun kärkiviisikko julkistettiin maanantaina 8.6. klo 16 pääkirjastossa valokuvauskilpailun näyttelyn avajaistilaisuudessa.

Valokuvauskilpailun voitti 17-vuotias Emma Vänttinen, joka lähetti kilpailuun kuvan Kylmäpihlajan majakasta.

– Kilpailun voittaneesta kuvasta välittyvät voittajan valinnassa painotetut teemat – omaperäisyys sekä kevään mielekkyys. Kuvan tunnelma ja fiilikset jäävät katsojan tulkittaviksi. Myös taivaan värit ovat upeat. Voittaja sai palkinnoksi Fujifilm Instax Mini -kameran, nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja Waltteri Alenius kertoo.

Kilpailun toiselle sijalle ylsi 10-vuotias Patrik Viljanen, ja jaetun kolmossijan saivat 11-vuotias Meea Järvenpää ja 17-vuotias Veikka Valtanen. Viidenneksi sijoittui 14-vuotias Tilda Lahti. Voittajaviisikkoa muistettiin kukkasilla ja kunniakirjoilla.

Lisäksi nuorisopalvelut myönsi kunniamaininnan Veikka Valtaselle. Häntä muistettiin kukilla, kunniakirjalla ja lahjakortilla.

– Veikka Valtasen ottama kuva sopii nuorisopalvelujen käyttöön ja siitä välittyy nuorten fiilis – mopo, rantamaisema ja kaverit. Kuva puhutti nuorisopalveluita ja päätimme antaa kuvaajalle kunniamaininnan, nuoriso-ohjaaja Nina Kuusisto-Huuskonen kertoo.

Valokuvauskilpailuun osallistui kaikkiaan 32 nuorta. Nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja Waltteri Aleniuksen mukaan yllättävää oli se, että mukana oli paljon 10-12-vuotiaiden otoksia.

– Hienoa, että nuoret innostuivat kuvailemaan poikkeusoloista huolimatta. Kuvien määrä yllätti nuorisovaltuuston. Kilpailua varten otetut valokuvat olivat monipuolisia ja kekseliäitä, hyvin eri tyylisiä, mutta kaikkiaan huikeita. Eniten esillä olivat Vanha Rauma ja luonto. Raumalaiset nuoret ovat taitavia kuvaajia, Alenius sanoo.

Nuorisovaltuusto valitsi kärkiviisikon äänestämällä etäkokouksessa. Jokainen nuorisovaltuuston jäsen valitsi viisi suosikkikuvaansa, jotka pisteytettiin asteikolla 1-5. Voittajaviisikko valikoitui yhteispisteiden mukaisesti.

Kilpailuun lähetetyt valokuvat ovat nähtävillä pääkirjastossa

Kaikki valokuvauskilpailussa mukana olleet kuvat ovat nähtävillä Rauman pääkirjaston nuorten osastolla kahden kuukauden ajan 8.6. alkaen. Ensimmäiset 16 kuvaa ovat esillä neljä viikkoa ja sen jälkeen loput 16 kuvaa vaihdetaan näytille. Kuvien näyttelyjärjestys on sattumanvarainen, mutta voittajakuva on esillä koko näyttelyn ajan. Muut voittajaviisikon kuvat ovat nähtävillä ensimmäiset neljä viikkoa. Kärkiviisikon teokset on kehystetty kultaisilla kehyksillä.

Kylmäpihlajan majakka ilta-auringossa, kuvaaja Emma Vänttinen. Mopo rannalla ilta-auringossa, ihminen meren rannassa penkillä, kuvaaja Veikka Valtanen.