Ajankohtaista

Nuorten kaupunkisuunnittelijoiden kesäkoulu Raumalla 16.–24.8.

Ilmakuva Rauman keskusta-alueelta.

Urban Planning and Design Summer School 2018 järjestetään Raumalla 16.–24.8. Nuorille kaupunkisuunnittelijoille suunnatun kansainvälisen kesäkoulun järjestävät yhteistyössä Aalto-yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto, IFHP (International Federation for Housing and Planning) ja Rauman kaupungin kaavoitus. Kesäkurssi järjestetään Raumalla jo viidennen kerran.

Kurssille osallistuu 17 henkilöä. He edustavat kaupunkisuunnittelun eri aloja ja useita kansallisuuksia. Rauman koulujaksoa on edeltänyt kolmen päivän luento-osuus Aalto-yliopistossa Otaniemessä.

– Kurssin tämän vuoden yleisenä teemana on toiminnoiltaan tiettyyn tarkoitukseen suunniteltujen alueiden monipuolistaminen. Raumalla suunnittelukohteena on Äijänsuon urheilukeskus, kaavoitusarkkitehti Mervi Tammi kertoo.

Kurssilaiset analysoivat aluetta ja tekevät omat ideatason kehityssuunnitelmansa alueelle. Tarvonsaaren koulu toimii opiskelijoiden työskentelypaikkana. Harjoitustöitä ohjaavat Aalto-yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston henkilökunta sekä kaavoituksen arkkitehdit.

Tiedotusvälineille on varattu vierailuaika tiistaina 21.8. klo 13 Tarvonsaaren koulun tiloissa. Sovittaessa myös muu ajankohta tai esimerkiksi laajempi artikkelisarja on mahdollinen.

Kaupunkilaiset ovat tervetulleita tutustumaan kesäkouluun Tarvonsaaren koululle keskiviikkona 22.8. klo 13.