Ajankohtaista

Nuorten kesätyöviikot antavat nuorille mukavan mahdollisuuden tutustua työelämään

Kesätyöntekijä haravoimassa viheraluetta.

Rauman kaupungin nuorisopalvelujen järjestämillä nuorten kesätyöviikoilla ahertaa tänä kesänä yhteensä 100 nuorta. Kesätyöviikot on suunnattu 14-17-vuotiaille nuorille ja viimeinen työskentelyjakso alkaa 15.6.

– Kesätyöviikot toteutetaan kolmessa jaksossa. Työviikot kestävät neljästä viiteen päivään ja työtunteja on koko jakson aikana yhteensä 20 yhtä nuorta kohti, nuoriso-ohjaaja Ria-Leena Widqvist kertoo.

Haun yhteydessä nuorilla oli mahdollisuus esittää toiveita ensisijaisesta tehtäväkentästä. Vaihtoehdot olivat lasten parissa toiminen, vanhustyössä avustaminen ja kunnossapitotehtävät.

– Hakijoita oli 160, joista 100 nuorta sai paikan. Ensisijaisesti työllistimme nuoria, joilla ei vielä ollut aikaisempaa työkokemusta. Kesätyöviikkojen aikana nuoret ovat työskennelleet päiväkodeissa, kotihoidossa, palvelukeskuksessa, ulkoliikuntapaikoilla, nuorisotalolla sekä puistoalueilla, Widqvist sanoo.

Nuoret ovat kokeneet kesätyöviikot mieluisiksi. Tähän asti kerätyistä palautteista selviää, että tarjolla on ollut mukavaa ja merkityksellistä tekemistä sekä kivaa työtä.

– Työyksiköistä on myös tullut hyvää palautetta nuorten toiminnasta ja työpanoksesta. Olemme ylpeitä nuorten aktiivisuudesta, Widqvist toteaa.