Ajankohtaista

Ohjaamo tarjoaa nuorille apua ja tukea arkeen – toiminta jatkuu Raumalla 23.2.

Ohjaamo Rauma -logo.

Rauman kaupunki vastaa jatkossa alle 30-vuotiaille kohdennetusta Ohjaamo-toiminnasta Raumalla. Ohjaamo on nuorten palvelupaikka, jossa tarjotaan apua ja neuvoja esimerkiksi työnhakuun, koulutukseen, vapaa-aikaan ja hyvinvointiin. Aiemmin Raumalla on toiminut Ohjaamo Satakunta -hanke, mutta 1.1.2021 alkaen toiminta otettiin osaksi kaupungin palvelutarjontaa. Rauman Ohjaamo avataan tiistaina 23.2. klo 13 osoitteessa Nortamonkatu 30.

Ohjaamon toimipiste tulee sijaitsemaan Perhekeskuksen avoimen kohtaamispaikan yhteydessä. Kyseinen tila tunnetaan nuorten työpajan ylläpitämänä Cafe Tassulana, jonka toiminta jatkuu Ohjaamon kanssa samoissa tiloissa. Cafe Tassulalle pohditaan parhaillaan uutta nimeä.

– Perhekeskuksen tulee olla monialainen ja avoin kohtaamispaikka. On monen toimijan etu, että Ohjaamo toimii Perhekeskuksen ylläpitämissä tiloissa. Lapsiperheiden lisäksi kohtaamispaikka sopii jatkossa myös nuorille. Nortamonkadun tilat mahdollistavat Ohjaamo- ja kahvilatoiminnan yhteen sovittamisen, nuorisopäällikkö Rea Poikonen kertoo.

Nuorisopalvelut painottaa toiminnassaan ja palveluissaan ennaltaehkäisyä ja kokonaisvaltaista nuorten kohtaamista. Kun mukaan otetaan muiden toimialojen, viranomaistahojen ja toimijoiden tuki, nuorilla on ainutlaatuinen mahdollisuus saada apua ja neuvoja arjen kysymyksiin yhdestä paikasta.

– Muokkaamme Ohjaamon toimintamallia Raumalle sopivaksi. Nuorisopalvelut tavoittaa palveluillaan laajan alle 29-vuotiaiden raumalaisten nuorten joukon, joten Ohjaamo täydentää hienosti toimintaamme, Poikonen sanoo.

Ohjaamoa markkinoidaan nuorille ajankohtaisten teemojen avulla – Rauman kaupungin kesätyöhaku on käynnissä 28.2. asti ja maaliskuussa alkaa yhteishaku toisen asteen opintoihin.

– Lisäksi parhaillaan vietetään valtakunnallista Ohjaamo-viikkoa, joten toiminnan markkinointi osuu juuri oikeaan hetkeen, Poikonen toteaa.

Nuoriso-ohjaaja Jessina Vastamäki laatii parhaillaan Ohjaamon ensimmäisen viikon lukujärjestystä, josta ilmenee viikolla 8 tavattavissa olevat asiantuntijat sekä muu ohjelma.

– Rauman Ohjaamo on 23.2. alkaen avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 13–16. Toivomme, että nuorten kiinnostus herää ja Ohjaamon ovesta on helppo astua sisään, Vastamäki sanoo.

Rauman Ohjaamoa voi seurata myös Instagramissa @ohjaamo_rauma.

Ohjaamon toiminnasta vastaa Rauman nuorisopalvelut yhdessä sosiaali- ja terveyspalvelujen, Kelan ja TE-toimiston kanssa. Jatkossa kokoonpanoon on tarkoitus saada mukaan laaja joukko muita toimijoita, kuten toisen asteen oppilaitosten ja 3. sektorin toimijoita.