Ajankohtaista

Ooperissa vietettiin kehitysvammaisten Suomi 100 -juhlaa 7.12.

Ooperin mutterisali koristautui sinivalkoisiin Suomen 100-vuotisjuhliin kun Rauman kaupungin vammaispalveluiden yksiköt Kinnon asuntola, Samppustenkoto ja Naulan työkeskus järjestivät asiakkailleen omat Suomi 100 -juhlat.

– Jo keväällä laatutyön myötä mietimme miten voisimme huomioida Suomen juhlavuoden. Halusimme luoda asiakkaillamme jotain ainutlaatuista ja ikimuistoista, ja luoda samaa henkeä mitä saamme seurata itsenäisyyspäivänä Linnan juhlia katsoessa. Ajatus juhlista sai siivet alleen ja päätimme muistaa Suomen juhlavuotta näyttävästi iltapukujuhlalla. Järjestelyt ovat pitäneet yksiköt positiivisen kiireisenä koko syksyn ajan, yhteisen juhlaan on ollut ilo valmistautua, kertoo vammaispalveluiden päällikkö Vesa Kiiski.

Juhlissa nähtiin säihkettä ja toinen toistaan juhlavampia vieraita. Monet olivat suunnitelleet asukokonaisuuksiaan pitkin syksyä ja hankkineet iltapukuja kauempaakin asti.

Ilta piti sisällään Suomi-aiheista ohjelmaa. Rauman Työväen Mieslaulajat olivat valmistaneet iltaan oman kuoroesityksen sekä Kansantanssiyhdistys Fikuleerit ilahduttivat juhlakansaa vauhdikkailla kansantanssiesityksillä. Cocktailpalojen lomassa juhlaväki sai myös nauttia runoesityksistä ja Me Itse Ry:n kuvaamasta elokuvaesityksestä.

Illan aikana oli myös mahdollisuus kuvauttaa itsensä Rauman Kameraseuran toimesta. Ilta huipentui tansseihin elävänmusiikin tahtiin ja tanssitaitoja onkin harjoiteltu syksyn aikana juhlia silmällä pitäen. Keinuva valssi ja vauhdikkaampi askel luonnistui iloiselta juhlakansalta.

– Gaala onnistui odotusten mukaan. Juhlaväki oli selkeästi tyytyväinen juhlavaan ja arvokkaaseen iltaan, joka mahdollisesti oli monen juhlijan elämän yksi suurista kohokohdista, Kiiski sanoo.