Opetusministeri Li Andersson vieraili Raumalla 30.9.

Opetusministeri Li Anderson tutustumassa Pohjoiskehän koulussa

Opetusministeri Li Andersson vieraili Raumalla maanantaina 30.9. Ministeri aloitti vierailunsa Pohjoiskehän koululta, jossa hän tutustui elokuussa toimintansa aloittaneen koulun tiloihin ja opetukseen. Koululta kierros jatkui Seminaarinmäelle OKL:n tiloihin.

Pohjoiskehän koululla Andersson kiersi yhdessä kansanedustaja Kristiina Salosen ja Rauman kaupungin edustajien kanssa. Heitä opastivat koulun rehtorit Jukka Raiskinmäki ja Taina Suvikas. Kierroksen aikana tutustuttiin muun muassa esiopetuksen aamurutiineihin ja perusopetuksen toimintaan.

Andersson ja Salonen testasivat myös koulun aistihuonetta, jota voidaan käyttää lapsille virikkeenä tai rentoutuksena erilaisten miellyttävien aistikokemusten kautta.

Tutustumisen jälkeen opetusministeri keskusteli kaupungin edustajien ja median kanssa koulun henkilökunnan tiloissa. Andersson kertoi olevansa vaikuttunut koulusta sekä hyvin järjestetystä erityisen tuen opetuksesta. Hän korosti joustavan opetuksen merkitystä yksittäisten oppilaiden kehityksessä sekä painotti myös perusasioiden, kuten luku- ja laskutaidon, tärkeyttä kaiken oppimisen pohjana.