Ajankohtaista

Osallistuva budjetointi poiki Raumalla lähes 60 ehdotusta

Talousjohtaja Fredrik Lindström.

Rauman kaupungin osallistuvan budjetoinnin ideointivaihe käynnistyi 30.3. Raumalaisilta ja Rauman asioista kiinnostuneilta saatiin 18.4. mennessä yhteensä 59 ehdotusta, joista yksi jätettiin käsittelemättä ilmoittajan pyynnöstä.

Arviointiryhmä käsittelee Mnuu Huki -ideoita 3.5. asti, jonka jälkeen jatkoon päässeet ehdotukset etenevät äänestysvaiheeseen 6.–20.5. Äänestyksestä tiedotetaan tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

– Saadut ideat ovat tänäkin vuonna monipuolisia ja ne liittyvät monella tapaa kaupunkilaisten arkeen sekä kaupungin viihtyisyyteen. Myös Rauma 580 -juhlavuosi oli huomioitu muutamissa ehdotuksissa, talousjohtaja Fredrik Lindström sanoo.

Ikäihmisten neuvoston, nuorisovaltuuston, vammaisneuvoston ja Mnuu Huki -työryhmän edustajat paneutuvat ideoihin ja ehdotuksiin yhdessä. Sen jälkeen selviää, mitkä toteutukset etenevät äänestysvaiheeseen.

– Äänestykseen etenevän ehdotuksen pitää olla toteuttamiskelpoinen ja toteutettavissa vuoden 2022 loppuun mennessä. Toteutus voi arvioinnin jälkeen olla kustannuksiltaan enintään 5000 euroa vaikuttajaryhmää kohden. Jos ehdotukselle on jo varattu rahoitus kaupungin talousarviossa, se ei etene äänestykseen, Lindström kertoo.

Osallistuvan budjetoinnin toteutuksiin on varattu tänä vuonna 30 000 euroa. Lisätiedot Mnuu Huki -toteutuksesta löytyvät osoitteesta rauma.fi/osallistuva-budjetointi.

Kuvassa Rauman kaupungin talousjohtaja Fredrik Lindström.