Ajankohtaista

Otan monitoimitila rakennetaan Rauman lukion tarpeisiin

Rauman kaupunki rakennuttaa monitoimitilan Otan koulun viereiselle tontille vuoden 2017 aikana. Tila on suunniteltu ensisijaisesti lukion tarpeisiin.

Monitoimitilaa tullaan käyttämään muun muassa lukion liikuntatunteihin, yhteisiin kokoontumisiin, tapahtumiin ja ylioppilaskirjoituksiin. Lisäksi tila tulee olemaan kaupungin liikuntatoimen ja raumalaisten liikuntaseurojen käytössä, kuten kaikkien muidenkin koulujen liikuntasalit. Kesäisin pesäpalloharrastajat ja -yleisö voivat käyttää rakennuksen sosiaalitiloja.

Yksikerroksinen monitoimitila on mitoitettu aiemmin lukion käytössä olleen salin kokoiseksi. Uuden rakennuksen kokonaispinta-ala on 1055 m2 ja liikuntasalin koko noin 420 m2.

‒ Ylioppilaskirjoituksiin osallistuu Raumalla kerralla maksimissaan noin 220 opiskelijaa. Kirjoitukset voidaan tarvittaessa toteuttaa samanaikaisesti useammassa pienemmässä tilassa. Tällöin voimme paremmin taata opiskelijoille rauhallisemman työskentely-ympäristön. Myös niin sanottu Kauppiksen sali säilynee jatkossa ylioppilaskokeiden järjestämispaikkana. Lisäksi lukio tulee käyttämään Kauppiksen salia päivittäin liikunnan opetuksessa muun muassa pallopelien pelaamiseen, lukion rehtori Matti Saarivuori toteaa.

Urheilu- ja liikuntatoimijat ovat viestineet kaupungille suuremman ja monipuolisemman liikuntatilan tarpeesta. Lukion käyttöön rakennettava monitoimitila on osa lukion sijaintipaikan siirtoon liittyvää muutosta, eikä ratkaisu suuremman tilan tarpeeseen.

‒ Pidämme asian mielessä, kun suunnittelemme kaupungin investointikokonaisuutta ja siihen liittyviä tulevia liikuntapaikkaratkaisuja, apulaiskaupunginjohtaja Tomi Suvanto toteaa.

Otanlahden urheilualueelle sijoittuvan monitoimitilan mitoitusta rajoittavat käytettävissä oleva tontti ja alueen muu käyttö. Kaupungissa on kuitenkin tarvetta myös nyt rakennettavalle liikuntatilalle.

‒ Koulujen liikuntasalit profiloituvat eri lajien harrastamiseen. Uusi monitoimitila soveltuu hyvin kevyemmän liikunnan, kamppailulajien ja voimistelun käyttöön sekä tapahtuma- ja esityssaliksi. Otan liikuntatilan voi ajatella korvaavan parin vuoden päästä käytöstä poistuvan nykyisen opistotalon liikuntasalin, kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Soile Strander sanoo.

Otan monitoimitilan rakentamiseen on kaupungin talousarviossa varattu 2 miljoonaa euroa.