Ajankohtaista

Otan päiväkodissa ideoitiin uusi leikkitreffikokonaisuus

Tyttö ja poika tiskausta Otan päiväkoti

Otan päiväkodissa aloitettiin perjantaina 2.2. uutta varhaiskasvatussuunnitelmaa mukaileva leikkitreffitoiminta. Päiväkodin isoa käytävätilaa käytetään nyt kekseliäästi hyödyksi.

– Elokuussa 2017 käyttöön otettu varhaiskasvatussuunnitelmamme korostaa leikin, osallisuuden ja yhteisöllisyyden merkitystä. Idea leikkitreffikokonaisuudesta tuli päiväkodin henkilöstöltä ja olemme tästä toiminnasta todella innoissamme, Otan päiväkodin johtaja Sari Kaarle kertoo.

Leikkitreffit aloitettiin kotiaskare-teemalla ja teema vaihtuu kerran kuukaudessa. Seuraavien kuukausien aikana luvassa on ainakin ammattileikkejä sekä ritari ja prinsessa -teema.

Ensimmäisenä leikkitreffipäivänä tiskattiin, kokkailtiin, pestiin pyykkiä, käytiin kaupassa, hoidettiin vauvoja ja kotoiltiin muuten vaan 1-6-vuotiaiden lasten ja päiväkodin aikuisten kesken. Kun uusi teemaleikki otetaan kuukausittain käyttöön, innokkaita eri-ikäisiä lapsia kerätään pienempi ryhmä ensimmäiseksi päiväksi leikkimään ohjatusti. Kun teemakokonaisuus on testattu, se on seuraavan kuukauden ajan vapaasti kaikkien päiväkodin lasten ja aikuisten käytettävissä.

– Aikuisen rooli lasten leikeissä on tärkeä, sillä leikin myötä asioita opitaan yhdessä. Lapsia osallistetaan ja heidän ideoitaan kuunnellaan matkan varrella, Kaarle sanoo.

Leikkikokonaisuuteen ja vaihtuviin teemoihin tullaan Otan päiväkodissa panostamaan paljon koko vuoden ajan. Leikkiteemat on suunniteltu jo lokakuulle asti. Päiväkodin henkilökunta ideoi ja toteuttaa teemat parityönä.

– Henkilökuntamme on valtavan sitoutunut uuteen ideaan ja myös keittiön henkilökunta on innolla mukana. On tärkeää, että uusia ideoita ja ajatuksia tulee suoraan henkilöstöltä. Työtähän tämä vaatii, mutta tuo mukanaan rutkasti myös iloa!

Päiväkodin lapset ovat uudesta leikkialueesta ihmeissään, mutta innoissaan. Kaarlen mukaan uusi toimintakokonaisuus ihastuttaa niin henkilökuntaa kuin lapsia.

– Tää on aivan liian ihana, totesi esikouluikäinen poika kulkiessaan valmistuvan leikkialueen läpi.

Adalmiina huolehti pyykinpesusta.
Oiva ja Ella tiskasivat yhteisvoimin.