Ajankohtaista

PUUTOS-kuvataidekasvatusnäyttely on esillä Rauman taidemuseon verkkosivuilla 24.4.–23.5. – mukana myös kaupunkikohteita

Puun oksa, johon on ripustettu naavaa. Kuvan nimi: Puu uneksii naavasta.

Rauman taidemuseo ja Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen kuvataiteen sivuaineopiskelijat ovat toteuttaneet tänä keväänä verkkoon ja ulkotiloihin suunnitellun PUUTOS-näyttelyn. Näyttely on esillä Rauman taidemuseon verkkosivuilla 24.4.–23.5. Lisäksi teoksia on esillä kaupunkikohteissa Raumalla ja Turussa. Lista kohteista löytyy Rauman taidemuseon verkkosivuilta.

PUUTOS-näyttely on jatkoa viime vuoden MUUTTO-näyttelyn poikkeustilateemoille.

– Vuoden aikana on koettu yllätyksiä ja epävarmuutta. Suurin oppi on saatu kärsivällisyydessä ja joustavuudessa. Jokainen meistä on joutunut sopeutumaan. Perhe ja muiden ihmisten kohtaamisen tärkeys ovat saaneet aivan uuden arvon, kun koulun tuoma yhteisöllisyys on kadonnut, näyttelyyn osallistuva opiskelijat Sofia Valtonen ja Alex Sunnarborg,

Varhaiskasvatuksen-, luokan- ja käsityönopettajiksi opiskelevat ovat suorittaneet kuvataiteen opintojaan etänä, ja verkkosivuilla nähtävissä työpajoissa ja teoksissa näkyvät uudenlaiset opiskeluympäristöt – kodit ja opiskelija-asuntolat. Näyttely hajaantuu verkkosivujen lisäksi kaupunkikohteisiin kahden kampuksen välille.

Rauman taidemuseossa kaivataan opiskelijoita, ripustuskaaosta ja ryöppyävää energiaa.

– Tuntuu kummalliselta, että tänäkään vuonna emme kohtaa opiskelijoiden kanssa. Opettajankoulutuslaitoksen taidekasvatusnäyttely on kuitenkin meille erityinen, miten tahansa toteutettuna. Haluamme nostaa esiin opettajien vastuullisen työn, jonka avulla lapsille ja nuorille syntyy suhde käsillä tekemiseen ja itsensä ilmaisuun, taidemuseon museointendentti Heta Kaisto kertoo.