Ajankohtaista

Papinpellon päiväkoti avataan 12.8.

Papinpellon vuoropäiväkoti

Papinpellon vuoropäiväkoti avaa ovensa maanantaina 12.8. Henkilökunta on ollut jo pari viikkoa valmistelemassa uutta päiväkotia. Henkilökuntaan kuuluu yhteensä 31 jäsentä. Lapsia päiväkotiin tulee noin 130.

– Hieman on ollut murhetta kalusteiden saapumisen kanssa, mutta muuten valmistelut ovat sujuneet pääsääntöisesti hyvin, päiväkodin johtaja Miia Heino kertoo.

Uuden päiväkodin värimaailma perustuu neljään peruselementtiin: tuleen, veteen, ilmaan ja maahan. Kaksi ryhmätilaa on väriltään murretun sinisiä, yksi oranssi ja yksi vaaleanvihreä. Heino uskoo uusien tilojen vastaavan hyvin vuorohoidon tarpeisiin.

– Onhan se ihan eri asia, kun rakennus on varta vasten rakennettu päiväkotikäyttöön. Ryhmätilojen välissä on paljon ovia, joiden kautta toisiin tiloihin liikkuminen on helppoa, Heino kuvailee.

Heino on erityisen innostunut päiväkodin upeasta piha-alueesta.

– Piha on ihan erilainen kuin muissa päiväkodeissa. Yleensä päiväkotien pihat ovat kovin ruskeita, mutta täällä tekonurmikko on aina vihreä ja pihaa kiertää ajorata. Meillä on ihan niin kuin oma pieni liikennepuisto!

Avoimen ovien tullaan Heinon mukaan pitämään syyskuun lopulla tai lokakuun alussa.