Ajankohtaista

Pelastuslaitoksella viime vuonna noin 600 hälytystehtävää Raumalla

Satakunnan pelastuslaitoksen henkilöstöä paloauton edessä.

Pelastuslaitos sai viime vuonna Rauman alueella yhteensä 606 hälytystehtävää. Alkuvuosi on alkanut Raumalla rauhallisesti, joskin hälytyksiä on tammikuun aikana tullut tähän asti 43 kappaletta.

– Alkuvuosi on ollut onneksi suhteellisen rauhallinen, mutta liukkaiden kelien vuoksi kolareita on jo sattunut. Raumalla liikenneonnettomuuksia on mahtunut alkuvuoteen 9 kappaletta, kertoo Rauman paloaseman aluepalopäällikkö Juha Suonpää.

Rauman alueella, mukaan lukien Lappi ja Kodisjoki, oli viime vuonna noin 600 hälytystehtävää, joista liikenneonnettomuuksia oli 90, rakennuspaloja 18 ja liikennevälinepaloja 9.

Yleisimpiä hälytyksiä ovat automaattiset paloilmoitukset, joita Raumalla tuli viime vuonna 105. Liikenneonnettomuudet nousevat seuraavaksi yleisimmiksi hälytystehtävien aiheuttajiksi.

– Automaattisia paloilmoituksia tulee paljon, mutta on hyvä, että laitteistot ovat herkkiä. Tämä nopeuttaa palokunnan paikalle tulemista, kertoo Suonpää.

Sairaankuljetuskeikkoja tehtiin viime vuonna Raumalla 5 075 kappaletta, joista 1 901 oli käyntejä, jossa potilas hoidettiin paikan päällä eikä kuljetusta eteenpäin tarvittu.

Raumalla pelastuslaitoksen henkilöstöä on vuorovahvuudessa yhdeksän henkeä – esimies, neljä palomiestä ja neljä sairaankuljettajaa, 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. Rauman paloaseman käytössä on pelastuskalustoa sammutusautoista ja ambulansseista aina nostolava-autoon ja pelastusveneeseen. Rauman alueen vapaapalokunnilla on myös sammutus- sekä säiliöautoja käytössään.

Vapaapalokuntien osalta Rauman vapaapalokunnalle tuli viime vuonna 43 hälytystä, Lapin vapaapalokunnalle 73 ja Kodisjoen vapaapalokunnalle kuusi.