Perhekeskuksen palveluissa muutoksia 1.6. alkaen – oppilaiden terveystarkastukset alkavat

Puunukkeperhe kämmenten alla turvassa.

Perhekeskuksen koulu- ja opiskeluterveydenhoitajat alkavat tehdä tulevan lukuvuoden terveystarkastuksia 1.6. alkaen. Huoltajien läsnäoloa edellytetään myös poikkeusoloissa etenkin laajoissa terveystarkastuksissa, joita ovat 1.-luokan, 5.-luokan ja 8.-luokan tarkastukset. Terveydenhoitaja tulee vastaan koulun ulko-ovelle ja ohjaa asiakkaat vastaanottotilaan. Näin varmistetaan turvavälien toteutuminen ja estetään ylimääräinen liikkuminen koulun tiloissa.

Äitiys- ja lastenneuvolan käynnit sekä määräaikaistarkastukset hoidetaan normaalin ohjelman mukaisesti.

Osalla perhekeskuksen terapeuteilla on mahdollisuus tehdä terapiatyötä etäyhteyksien avulla lähityön lisäksi.

– Vastaanotolle ei pidä tulla flunssaoireisena, vaan silloin kannattaa soittaa työntekijälle, jolle aika on varattu ja sopia uusi aika, perhekeskuksen päällikkö Anna Kuromaa sanoo.

Perhekeskuksen lasten, nuorten ja perheiden palveluita saa Nortamonkadun, terveyspalvelujen pääaseman ja koulujen toimipisteissä sosiaali- ja terveysministeriön linjauksen mukaisesti. Henkilökunta noudattaa hygieniaohjeita ja muita varotoimia. Vastaanotoilla ja kotikäynneillä käytetään suojaimia silloin, jos asiakas tai hänen perheenjäsenensä kuuluu riskiryhmään. Maskeja käytetään suositusten mukaisesti riskiryhmäläisten kanssa työskennellessä. Jokaisen tulee huolehtia osaltaan käsien pesusta ja käsihuuhteen käytöstä.