Perinteinen Haastepyöräily-kampanja alkaa Raumalla jälleen 1.5.

Pyöräilykypärä pyörän sarvessa.

LiikU ry:n järjestämä perinteinen Haastepyöräily alkaa jälleen 1.5. 31 Lounais-Suomen kunnan alueella ja kestää 21.6. saakka. Tänä vuonna käytössä on ensimmäistä kertaa mobiilisovellus, joka korvaa aiemmin käytössä olleet kirjalaatikot ja kirjausvihon. Uuden mobiilisovelluksen käyttöönoton vuoksi 1.4. on alkanut haastepyöräilyn kokeilujakso, jonka aikana sovelluksen käyttöä voi harjoitella ja kirjata omia pyöräilyjään. Ilmainen sovellus kerää ja tallentaa käyttäjän omat pyöräilyt sekä lähettää tiedot Haastepyöräily-sivun kuntarankingiin, josta jokaisen osallistuvan kunnan pyöräilymääriä voi seurata.

Ohjeet kirjaukseen ja sovelluksen hankintaan löytyvät sivulta https://www.liiku.fi/aikuisille/haastepyoraily/

Sovelluksen käyttöönoton tavoitteena on saada uusia pyöräilijöitä mukaan kampanjaan ja helpottaa kirjausten tekemistä. Liikunta on tärkeää myös poikkeusolojen aikana.

– Poikkeustilanteessa raumalaiset ovat selvästi nyt löytäneet ulkoilun ja luontoliikunnan. Haastepyöräily on kiva tapa kannustaa kaikkia lapsista aikuisiin pyöräilyn pariin, sillä Raumalla on hyvät reitit pyöräillä. Liikkumista on tärkeä ylläpitää päivittäin ja nyt kannattaakin kokeilla kaikkea mahdollista, mitä ulkona voi tehdä, Iida Elonen Rauman liikuntapalveluista vinkkaa.

Haastepyöräily-kampanja järjestetään yhteistyössä LiikU ry:n sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntatoimien kanssa.

Rauman pyöräilyreitit ja kuntoradat