Ajankohtaista

Pienet paperiveneet nousevat Rauman taidemuseon ikkunoihin ja piharakennukseen poikkeustilan ajaksi

Kuvia Lelia Byronin työpajassa syntyneistä teoksista.

RaumArs –residenssitaiteilija Lelia Byron (New York, USA) on ohjannut raumalaisia 5. – 8.-luokkalaisia helmi-maaliskuussa luomaan oman kielensä taiteen keinoin. Tuloksena on paperiveneinstallaatio, joka rakentuu Rauman taidemuseon julkisivuikkunoihin ja sisäpihan makasiinirakennukseen. Alun perin installaatio oli tarkoitus rakentaa Rauman merimuseon torniin, mutta poikkeustilan rajoitusten vuoksi se siirrettiin Rauman taidemuseolle, missä teosta voi käydä katsomassa ohikulkumatkalla tai iltakävelyllä museorakennuksen ulkopuolelta.

Lelia Byron on laaja-alainen nykytaiteilija erityiskiinnostuksenaan yhteisötaide. Projekti raumalaisissa kouluissa alkoi, kun Byron antoi oppilaille tehtäväksi kirjoittaa tarinan veneestä. Tarinoiden pohjalta oppilaat suunnittelivat visuaaliset symbolit kuvastamaan tarinan hahmoja ja tapahtumia. Näistä symboleista lapset kehittivät oman kuosinsa, jota he painoivat paperiarkeille collagrafia –tekniikalla. Oppilaiden työstämistä paperiarkeista taiteilija on taitellut pieniä veneitä, jotka hän installoi taidemuseon julkisivun ikkunoihin ja piharakennuksen makasiiniin.

Näyttely aukeaa 28.4. ja on avoinna poikkeustilan ajan toukokuun lopulle. Teoksen valaistus ja äänimaailma ovat päällä joka päivä klo 10.00-20.00. Rauman taidemuseo pyytää yleisöä noudattamaan annettua ohjeistusta kahden metrin turvavälistä, sekä katsomaan teosta yksin tai alle 10 hengen ryhmässä.

Lue lisää: https://www.leliabyron.com/raumaproject

Kuvassa oppilaiden collagrafia -vedoksia.