Ajankohtaista

Pitkä kuivuusjakso rasittaa kasveja Raumalla

Poselli ja Rauman Kanali kesällä

Pitkään jatkunut kuivuus sekä helteiset säät vaikuttavat myös kasveihin, puihin sekä nurmikoihin. Kuivuus on koetellut erityisesti monivuotisia kasveja, sillä esimerkiksi osa koivuista on jo ruskeita ja tiputtanut lehtiä.

– Monivuotiset ja puuvartiset kasvit ovat tällä säällä kovilla. Toivotaan, että ensi keväänä tällaiset kasvit palautuvat ennalleen, puistotyönjohtaja Päivi Luotonen Wihertoimesta sanoo.

Kesäkukkia sekä uusia istutuksia kastellaan Wihertoimen voimin. Eteläkadulle istutettuja vaahteroita viilentävät kastelupussit. Keväällä kylvetyt nurmikonsiemenet eivät ole ehtineet vielä itämään ja uudet nurmialueet säästyivät näin kuivumiselta.

Rankkasateet eivät korvaa hellekautta

Raumalla satoi alkuviikosta reippaasti vettä. Tasainen ja rauhallinen vesisade olisi kuitenkin kasveille suotuisampaa.

– Kun vettä tulee hetkellisesti valtava määrä kerralla, siitä ei ole kasveille hyötyä pitkän kuivuusjakson jälkeen. Vesi ei ehdi imeytyä maahan ja valuu enimmäkseen viemäreihin. Vesimassa vie myös maa-ainesta mennessään, Luotonen toteaa.

Kovat ukkoskuurot ovat kuljettaneet maa-ainesta sekä kaataneet myös puita kaupunkialueella. Luotonen huomauttaa, että Pursikadun leikkikenttä on toistaiseksi suljettu maa-aineksen vajoamisen vuoksi.