Ajankohtaista

Pitsikaupungin joulun musiikkinäytelmään haetaan vapaaehtoisia – infotilaisuudet Posellissa 21.4. ja 4.5.

Pitsikauungin joulu -ilmeen elementit.

Pitsikaupungin joulu huipentuu tänä vuonna spektaakkelimaiseen musiikkinäytelmään lauantaina 17.12. Näytelmän käsikirjoitusta, sävellystä ja toteutusta suunnitellaan parhaillaan. Kokonaisuuden onnistuminen vaatii runsaasti vapaaehtoisia, joita tavoitellaan torstaina 21.4. klo 18 ja keskiviikkona 4.5. klo 18 kulttuuritalo Posellissa järjestettävissä tilaisuuksissa.

– Haemme mukaan innostuneita tekijöitä, jotka haluavat osallistua ainutlaatuisen elämyksen toteuttamiseen. Vapaaehtoisia tarvitaan esimerkiksi puvustukseen, liikenteenohjaukseen, järjestyksenvalvontaan ja lavarakenteiden pystyttämiseen. Myös kuoro- ja laulukohtauksiin etsitään taidokkaita kokoonpanoja, museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari kertoo.

Toteutus työllistää kaikkiaan noin 200 henkilöä. Näytelmässä on kahdeksan henkilöroolia, joita näyttelevät ammattilaiset. Lisäksi kokonaisuuteen liittyy useita esiintyviä ryhmiä. Neljästä kohtauksesta rakentuva dramatisoitu näytelmä perustuu jouluevankeliumin tekstiin.

Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa näytelmäkirjailija ja ohjaaja Arto Myllärinen. Sävellyksen toteuttaa säveltäjä Lasse Heikkilä. He esittelevät teosta infotilaisuuksissa.

Tilaisuuksissa kerrotaan myös erilaisista osallistumismahdollisuuksista ja kerätään vapaaehtoisten yhteystiedot talteen. Samalla pääsee kuulemaan maistiaisen näytelmän musiikista duettona esitettävän rakkauslaulun muodossa. Infotilaisuudet ovat sisällöltään samanlaiset.

– Vastaavaa kulkueen muodossa esitettävää jouluista musiikkinäytelmää ei ole toteutettu Suomessa koskaan aiemmin. Neljä esiintymispaikkaa sijoittuvat Vanhaan Raumaan ja kohtausten väliset siirtymät tapahtuvat maailmanperintökohteen tunnelmallisessa ympäristössä. Mukaan voivat ilmoittautua kaikenikäiset, sillä jokaiselle riittää varmasti tekemistä, Kupari sanoo.

Infotilaisuuksissa on kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.