Ajankohtaista

Pitsikaupungin kesäyrittäjät aloittavat toimintansa 1.6.

Pitsikaupungin kesäyrittäjät -logo.

Rauman kaupungin Pitsikaupungin kesäyrittäjä -ohjelmaan valitut nuoret aloittavat yritystoimintansa kesäkuun alussa. Mukana on 14 innokasta ja yritteliästä raumalaista nuorta. Osa heistä on aloitellut yritystoimintaa jo aiemmin.

– Kesäyrittäjien liikeideat ovat hioutuneet lopulliseen muotoonsa. Liiketoimintasuunnitelmia käydään läpi vielä mentorointitapaamisissa toukokuun lopulla, kesäyrittäjämentori Susanna Kaasinen kertoo.

Nuoret yrittäjät tarjoavat Raumalla tänä kesänä muun muassa piha- ja kotiapua, vuokravälineitä, graafista suunnittelua, kampaamopalveluita, keppihevosia ja niiden tarvikkeita sekä autojen sisä- ja ulkopesua.

– Odotan kesää hyvällä mielellä. Sparraukset ovat olleet hyödyllisiä, Lassin sisäpesu -yrityksestä vastaava Lassi Koivunen sanoo.

Myös Teho Teamia edustavat Heidi Aitto-Oja ja Hanna Uusitalo ovat valmiina yritystoiminnan käynnistämiseen.

– Toivomme kesältä töitä, rahaa, uusia kokemuksia ja asiakkaita. Sparraukset ja mentoroinnit ovat olleet kivoja sekä luovia ja olemme oppineet niistä uusia asioita.

Kesäyrittäjät ovat osallistuneet 4H-järjestön yrityskoulutukseen ja sparrauksiin. Kaupunki tukee nuoria 400 eurolla, säännöllisillä mentoritapaamisilla sekä yritysneuvonnan palveluilla.

Kesäyrittäjien ja -yritysten esittelyjä julkaistaan Facebook-sivulla Pitsikaupungin kesäyrittäjät Rauma sekä Instagramissa @pitsikaupungin_kesayrittajat.

Pitsikaupungin kesäyrittäjät GOES Iltatori -tapahtuma järjestetään tiistaina 5.7. Tapahtumasta tiedotetaan tarkemmin lähempänä ajankohtaa.