Pitsiviikko esittäytyy MATKA 2020 -messuilla 16.–19.1.

Kuva: Pitsinnypläystä

Rauman kaupunki on esillä Helsingin kansainvälisillä MATKA 2020 -messuilla 16.–19.1.2020. Rauman osasto 6n2-3 on osa laajempaa Suomen Saaristo -kokonaisuutta.

Raumalta tuodaan esille Pitsiviikon 50. juhlavuotta, saaristoa, maailmanperintöä ja kulttuurielämyksiä sekä kaupungin muita monipuolisia tapahtumia.

Pitsiviikon 50. juhlavuosi käynnistyy

Rauman Pitsiviikko järjestetään 50. kerran 18.–26.7.2020. Viiden vuosikymmenen ajan tapahtuman ohjelmassa ovat säilyneet pitsinäyttelyt, muu taide- ja käsityöohjelma sekä monipuoliset ulkoilmakonsertit ja -tapahtumat. Tapahtuman ikä ja perinteet ovat valtakunnallisestikin erittäin merkittäviä. Pitsiviikon historia, nykypäivä ja tulevaisuus ovat Raumalla esillä koko vuoden 2020 ajan.

Pitsiviikolle myönnettiin vuonna 2019 Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Tapahtuma jatkaa tavoitteellisen ympäristötyön tekemistä myös juhlavuonna.

– Vastuullisuus korostuu tällä hetkellä kaikkialla, myös matkailussa. Rauma on ollut yksi ensimmäisistä matkailukohteista vastuullisen matkailun Sustainable Travel Finland -kehittämisohjelmassa. Pitsiviikko perinteineen sekä tapahtumalle myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti tukevat tätä erittäin hyvin. Vastuullisuus ja siihen liittyen paikallisuuden korostaminen tulevat olemaan jatkossakin yksi Rauman matkailun kehittämisen pääteemoista, Rauman kaupungin matkailupäällikkö Irene Villanen kertoo.

Kohderyhmänä myös matkailualan ammattilaiset

Helsingin MATKA 2020 -messut ovat yksi Euroopan suurimmista ammattilaismessuista. Perinteisen messuosallistumisen lisäksi Raumaa esitellään useille kansainvälisille matkanjärjestäjille. Messuilla on mukana myös kotimaisen ja kansainvälisen median edustajia erilaisissa ammattilaistapahtumissa.

Suomen Saaristo on Lounais-Suomen kaupunkien yhteinen markkinointiteema, jonka myötä esillä ovat muun muassa kulttuurikaupungit, historialliset kohteet ja upeat luontoelämykset alueen kansallispuistoissa.

Messujen suurimmalla yhteisosastolla ovat mukana Turku, Ahvenanmaa, Naantali, Parainen, Kemiönsaaret, Salo, Pori, Rauma, Uusikaupunki, Kustavi, Taivassalo ja Kaarina.