Pitsiviikko-muistoja kerätään muisteluiltojen ja sähköisen kyselyn avulla

Minun pitsiviikkoni -tunnus

Rauman Pitsiviikkoa vietetään jo 50. kerran vuonna 2020. Juhlavuoden kunniaksi Rauman kulttuuri- ja museopalvelut haluaa muistella menneitä vuosia ja kutsua festivaalikävijät ja Pitsiviikon tekijät mukaan muistelemaan yhtäjaksoisesti jo viidenkymmenen vuoden ajan järjestettyä kesätapahtumaa. Muistojen keruuta varten kulttuuri- ja museopalvelut järjestävät muisteluiltoja. Samalla avautuu Minun Pitsiviikkoni aineistonkeruu verkossa Kerro museolle -palvelussa. Pitsiviikkomuistoja toivotaan niin satunnaisilta kävijöiltä kuin aktiivisilta pitsitoimijoiltakin.

Ensimmäinen muisteluilta pidetään keskiviikkona 20.11. klo 17-19 Posellissa. Länsi-Suomen uutispäällikkö Mirja Kauppila-Laine on mukana kertomassa toimituksen Pitsiviikkoon liittyvistä muistoista. Tilaisuuteen voi tulla kertomaan muistonsa sekä tuomaan valokuvia ja esineitä, joko lainattavaksi tai lahjoitettavaksi museon kokoelmiin. Samalla esitellään myös Kerro museolla -sivustolla olevaa Muistojen Pitsiviikko -keruuta.

Muistojen kertominen onnistuu myös kotoa käsin. Osoitteessa www.kerromuseolle.fi/muistelu/minun-pitsiviikkoni avautuvaan kyselyyn voi jakaa muistoja ja valokuvia. Kysely on avoinna vuoden 2020 loppuun asti. Aineistoa voi toimittaa myös museon toimistoon osoitteessa Kauppakatu 24.

Kerätyt muistot talletetaan Rauman museon kokoelmiin ja niitä voidaan hyödyntää myös Pitsiviikon viestinnässä. Vuonna 2020 Pitsiviikon aikana Rauman museon Vanhalla Raatihuoneella on nähtävillä näyttely Pitsiviikon taipaleesta, jossa kerätty aineisto tulee esiin. Ihmisten toivotaan osallistuvan näyttelyn toteuttamiseen tarjoamalla esineistöä joko museon kokoelmiin talletettavaksi tai lainaksi sekä valokuvia digitoitavaksi.