Ajankohtaista

Pitsiviikko muuttaa liikennejärjestelyjä keskustassa 23.7. alkaen

Väkeä kansainvälisillä suurmarkkinoilla.

Pitsiviikko vaikuttaa Rauman keskusta-alueen liikennejärjestelyihin maanantaista 23.7. alkaen. Tapahtuma-alueiden rakentaminen sulkee katuja keskustassa, vaikuttaa pysäköintiin ja siirtää paikallisliikenteen pysäkkien paikkaa. Tarpeellinen huoltoliikenne ja tonteille ajo on mahdollista myös tapahtuma-aikana.

Kansainvälisillä suurmarkkinoilla myös vaikutuksia

Markkina-alue avautuu yleisölle keskiviikkona 25.7. klo 10. Alueen rakentaminen alkaa jo maanantaina 23.7., kun Pakkahuoneenkadun pysäköintiruudut poistetaan käytöstä ja paikallisliikenteen pysäkit siirretään sinne. Tiistaina 24.7. keskustan alueelle sijoittuva markkina-alue suljetaan liikenteeltä. Vänninkadun ja Pakkahuoneenkadun välinen katuosuus Nortamonkadusta suljetaan puomeilla.

Liikenteenohjaajien valvomia puomeja tulee myös Valtakadulla Välikadun ja Valtakadun risteykseen ja Kanavakadulla Lyseokadun ja Kanavakadun risteykseen. Kalliokadulla puomi sijoitetaan Lyseokadun ja Kanalinrannan väliselle katuosuudelle. Savilankatu välillä Pakkahuoneenkatu Kuninkaankatu suljetaan liikenteeltä. Nortamonkadun pikavuoropysäkki on markkinoiden ajan poissa käytöstä ja bussien kaukoliikenne kulkee Vähämaanpuiston kautta.

Perjantaina 27.7. keskustasta suljetaan lisää katuja

Perjantaina Mustan pitsin yön huvialue suljetaan liikenteeltä. Liikennejärjestelyillä turvataan tapahtumakävijöiden liikkuminen alueella. Kaikilla suljetuilla katuosuuksilla pidetään kuitenkin pelastus- ja huoltotiet sekä kiinteistöille kulku avoimena.

Kaupungissa liikkuvien pyydetään huomioimaan muuttuvat liikennejärjestelyt ja noudattamaan niitä yleisen turvallisuuden vuoksi. Keskusta-alueeseen ja Pitsiviikon tapahtumatarjontaan kannattaa tapahtuman aikana tutustua jalkaisin. Pysäköintipaikkoja autoille löytyy keskustan ulkopuolelta ja mm. tilapäiseksi pysäköintialueeksi muutettavalta Karin koulun sisäpihalta.

Vanhan Rauman liikkeiden huoltoajo pyydetään tekemään ajokiellon 24.–28.7. aikana aamulla ennen klo 10. Tarpeellinen tonteille ja liikkeisiin ajo on sallittu ajoluvalla. Vanhan Rauman aluetta koskevia ajolupia myönnetään Palvelupiste Pyyrmanista. Savilanpuiston taksiasema toimii normaalisti koko Pitsiviikon ajan. Pitsiviikon ja kävelykatujen liikennejärjestelyt puretaan maanantaina 30.7.

Kartta liikennejärjestelyistä