Ajankohtaista

Pitsiviikolla pääsee vierailemaan erikoismuseoissa

kameramuseo

Rauman Pitsiviikolla pääsee tutustumaan harvoin avoinna oleviin erikoismuseoihin – Savenvalajan verstaaseen, Vanhan Rauman puhelinmuseoon sekä Kameramuseoon.

Rauman museon kohde Savenvalajan verstas on avoinna 19.–23.7. kello 14–18. Savenvalajan verstas sijaitsee osoitteessa Nummenkatu 14. Verstaaseen on vapaaehtoinen pääsymaksu. Savenvalaja Gustaf Löfmanin verstaan päätuotteena ovat olleet uunikaakelit. Ruskeaksi lasitettuja kaakeleita valmistettiin punasavesta. Verstas uuneineen ja irtaimistoineen sekä tuotenäytteineen on säilynyt alkuperäisessä asussaan.

Vanhan Rauman puhelinmuseo on yksityisen keräilijän kokoelma. Näyttely esittelee puhelinhistoriaa pihapiiriin tunnelmallisessa tilassa. Kokoelma pohjautuu yli 50 vuoden aikana kerättyyn materiaaliin, joista vanhin esine on vuodelta 1886 ja uusimmat 2010-luvulta. Museossa pääsee näkemään ja kokeilemaan menneen ajan tekniikan toimintaa. Tilaan mahtuu kerrallaan enintään 10 henkilöä. Puhelinmuseo sijaitsee osoitteessa Eteläpitkäkatu 22 ja se on avoinna 17.–25.7. kello 11–19.

Kameramuseossa on esillä laaja valikoima kameroita, elokuvakoneita, objektiiveja ja lisävälineitä daquerosta digitekniikkaan. Varhaisimmat esineet ovat 1800-luvulta ja nuorimmat 1990-luvulta. Kameramuseo sijaitsee osoitteessa Isokatu 8 ja se on avoinna 17.–25.7. kello 12–16.

Pitsiviikon muuhun ohjelmaan voi tutustua osoitteessa pitsiviikko.fi.