Ajankohtaista

Pitsiviikolla Pihakammarin touhupajassa lapset innostuvat käsitöistä

eri varisia huopia ja huovutettu kirahvi kassi

Artikkeli on osa juttusarjaa, jossa esitellään Pitsiviikon pitkäaikaisia ohjelmanjärjestäjiä.

Vanhassa Raumassa, idyllisessä 200 vuotta vanhassa puutalossa, sijaitsee käsityöliike Mantin Maailma. Liikkeessä on myymälä ja verhoomo samoissa viihtyisissä tiloissa. Myymälästä löytyy käsityötarvikkeita ja käsityönä valmistettuja tuotteita, kuten koruja ja vaatteita.

Pitsiviikolla Mantin maailmassa on järjestetty lapsille suunnattua Pihakammarin touhupajaa reilun viiden vuoden ajan.  Touhupajassa lapset pääsevät tekemään erilaisia käsitöitä. Tänä vuonna luvassa on ainakin neulahuovutusta ja kankaanpainantaa. Touhupajassa opeteltavat käsityömenetelmät vaihtuvat joka päivä. Monet käyvätkin nauttimassa erilaisten käsitöiden tekemisestä Pitsiviikolla useampana päivänä.

– Touhupajaan saa tulla tekemään silloin kun itselle sopii. On todella kivaa, että lapset ovat niin innoissaan käsitöistä. Niitä tehdessä pääsee kokeilemaan omilla käsillä tekemistä, ja onnistumisen tunteita syntyy, kun valmiin käsityön saa kotiin mukaan. Lapsista huomaa, että he kaipaavat tällaista tekemistä, kertoo käsityöliikkeen omistaja ja touhupajojen ohjaaja Manti Jokela.

Pihakammarin touhupajaan valitut käsityömenetelmät ovat nopeita ja hauskoja tehdä. Viime vuonna tiskirättien painaminen oli niin suosittua puuhaa, että välillä Jokelasta tuntui, että töitä valmistui kuin liukuhihnalta.

– Lapset tekivät samaan aikaan useampiakin tiskirättejä. He miettivät tehdessään, kenelle antavat valmiin työn, mummille vai sittenkin äidille tai isälle.

Lisätietoja Pihakammarin touhupajasta ja muusta Pitsiviikon runsaasta lastenohjelmatarjonnasta löytyy Pitsiviikon käsiohjelmasta Lasten Pitsiviikko -osiosta tai nettisivuilta.