Ajankohtaista

Pohjoiskehän koulun henkilökuntaan kuuluvalla on todettu koronatartunta

Pohjoiskehän koulun henkilökuntaan kuuluvalla on todettu koronatartunta tiistaina 23.2. Hän on ollut töissä oireettomana torstaina 18.2. ja perjantaina 19.2. Tartunnan lähdettä selvitetään parhaillaan.

Altistuneita on seitsemän oppilasta ja yhdeksän henkilökuntaan kuuluvaa. Heidät asetetaan 14 päiväksi karanteeniin viimeisestä altistumispäivästä laskien.

Asiasta on tiedotettu altistuneiden oppilaiden huoltajille ja henkilökunnan jäsenille tiistain aikana. Tartuntatautiviranomaiset ovat huoltajiin ja altistuneisiin henkilökunnan jäseniin henkilökohtaisesti yhteydessä tiistain ja keskiviikon aikana.

Koulu järjestää karanteeniin määrätyille oppilaille etäopetuksen urheiluloman jälkeen. Muiden oppilaiden ja henkilökunnan osalta koulutyö jatkuu normaalisti.

Käytössä olleet koulu- ja iltapäiväkerhotilat siivotaan tehostetusti loman aikana.

Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä ja he saavat liikkua normaalisti. Jos karanteeniin määrätty sairastuu, hänet on vietävä testiin ja tällöin perheenjäsenten tulee odottaa kotona testivastausta. Kun karanteeniin määrätty on lapsi, toinen vanhemmista voi olla hänen kanssaan kotona ja tartuntatautipäiväraha korvaa tällöin ansionmenetykset, jos etätyö omalta työpaikalta ei onnistu. Oireettomia ei ole syytä testata. Testauksen avulla ei voida lyhentää karanteeniaikaa.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.