Pohjoiskehän koulun henkilöstövalinnat etenevät

Raumalle rakentuvaan uuteen Pohjoiskehän kouluun siirtyy henkilökuntaa Syvärauman, Merirauman, Pyynpään sekä Malmin ja Naulan kouluista. Lisäksi työntekijöitä haettiin myös kaupungin avoimella, sisäisellä haulla.

Pohjoiskehän koulun rehtori Jukka Raiskinmäen mukaan tuleva henkilökunta on innokasta ja kiinnostusta uuteen kouluun siirtymiseen riittää.

– Haku on nyt päättynyt ja haastattelut tehty. Kokonaistilannetta kartoitetaan kuitenkin edelleen ja määräaikaisten työntekijöiden tarve Pohjoiskehän koulussa ja koko kaupungin tasolla on tarkastelussa seuraavaksi, Raiskinmäki kertoo.

Uuteen kouluun siirtyminen tarkoittaa tulevalle henkilökunnalle uuteen toimintakulttuurin sopeutumista ja oppimista. Pohjoiskehän kouluun siirtyvät kokonaisuudessaan Syvärauman ja Merirauman koulut sekä yksi opetussarja Pyynpään koulusta. Lisäksi 1‒6 luokkien yleisopetuksen kanssa samoissa soluissa tulevat työskentelemään Malmin koulusta ja Naulan alakoulusta siirtyvät erityisen tuen piirissä olevat oppilaat.

– Pohjoiskehän koulun henkilöstön ensimmäinen koulutusjakso alkaa 14.3. Paneudumme ratkaisukeskeisen toimintakulttuurin rakentamiseen ja yhteisopettajuuden mahdollisuuksiin uudessa toimintaympäristössä, Raiskinmäki sanoo.

Työyhteisöä ja toimintakulttuuria käsitteleviä koulutuspäivä järjestetään Pohjoiskehän koulun henkilökunnalle yhteensä viisi. Seuraavan kerran kouluttaudutaan toukokuun alussa.

Tunnelma ensimmäisessä koulutuspäivässä oli innostunut.

– Onhan tämä ainutlaatuinen kokemus, että pääsee uransa aikana tällaiseen mukaan. Uuteen kouluun siirtymistä odotetaan innolla, erityisluokanopettaja Taija Lähteenmäki sanoo.

Koulunkäyntiohjaaja Sanna Ahonen toteaa, ettei muutos pelota. Hyvällä porukalla päästään yhdessä eteenpäin.

– Koulutussarja tuntuu jo ensimmäisen päivän jälkeen hyvältä, ollaan asioiden ytimessä, luokanopettaja Terhi Vedman-Leväniemi lisää.

Ensimmäisenä toimintavuotena Pohjoiskehän koulussa tulee olemaan henkilökuntaa noin 90 – opettajia, erityisopettajia, koulunkäynninohjaajia sekä esiopetuksen ja iltapäiväkerhotoiminnan ohjaajia.

Erityisluokanopettaja Taija Lähteenmäki odottaa innolla Pohjoiskehän kouluun siirtymistä.