Ajankohtaista

Pohjoiskehän koulun rakennusurakka etenee erilaisin asennustöin

pohjoiskehän koulun liikuntasali

Rakenteilla olevan Pohjoiskehän koulun koko betonirunko ontelolaattoineen on paikoillaan. Rakennustyömaalla jatkuvat vielä lattiavalut sekä julkisivun puuseinäelementtien asennus. Myös kaukolämpökeskuksen ja ikkunoiden asentamiseen valmistaudutaan.

Tulevan koulun C-osan eli kaksikerroksisen rakennuslohkon lattioiden valutyöt saadaan päätökseen viikon 36 aikana. Toisen kerroksen ilmanvaihtokonehuoneen lattia on jo pinnoitettu ja koneiden asennustyö on käynnissä.

Rakennuksen B-osaan eli keskilohkoon rakentuvan liikuntasalin lattiasta on valettu puolet ja lähipäivinä valetaan myös toinen puolikas.

Lisäksi B-osan sekä C-osan ullakoiden ilmanvaihtokanavat on asennettu.

Kaukolämpökeskuksen asennus alkaa lähiviikkoina

Lämpö- ja vesijohtorunkolinjojen asennus on aloitettu tulevan koulurakennuksen B-osassa, jossa sijaitsee myös lämmönjakohuone.

– Kaukolämpölinja ja sähkösyöttökaapeli on tuotu rakennukselle, joten kaukolämpökeskusta päästäänkin asentamaan lähiviikkojen aikana, rakennuttajaninsinööri Juha Tuominen toteaa.

Rakennuksen sisätiloissa aloitetaan lähiaikoina sähkökaapeleita kannattelevien kaapelihyllyjen asentaminen.

Ikkunoille suoritetaan malliasennukset

Koulurakennuksen pohjoispuolta koristaa jo muutama ikkuna.

– Ikkunoista tehdään vielä niin sanotut malliasennukset, jolloin myös kaikki smyygi- ja vuorilaudat sekä vesipellit asennetaan. Malliasennuksissa asennustapa ja laatu hyväksytetään suunnittelijoilla ja rakennuttajalla, Tuominen kertoo.

Muut ikkunat asennetaan jatkossa hyväksytyn malliasennuksen mukaisesti.

Puuseinäelementtien osalta koulun C-lohkon asennustyö on valmis. Seinäelementtien asentaminen jatkuu keskiosassa eli B-lohkossa.