Ajankohtaista

Pohjoismaisten maailmanperintökohteiden edustajat kokoontuvat Raumalla 11.–14.9.

Vuosittainen Pohjoismainen maailmanperintökonferenssi järjestetään Raumalla 11.9–14.9. Rauman kaupungin isännöimän konferenssin teemana on Living in World Heritage and Community Involvement eli Maailmanperintökohteessa eläminen ja yhteisön osallistuminen.

Asiantuntijoille suunnatussa tapahtumassa keskustellaan maailmanperintökohteita kohdanneista haasteista sekä parhaista käytännöistä näiden haasteiden ratkaisemisessa. Konferenssin pääluennoitsijana on professori Jukka Jokilehto ICCROM:sta, joka on kansainvälinen kulttuuriperinnön suojelun, restauroinnin ja konservoinnin koulutus- ja tutkimuslaitos (International Centre for the Study of the Preservation and Restoration of Cultural Property). Tilaisuuteen on ilmoittautunut noin 120 osallistujaa pohjoismaisista maailmanperintökohteista ja muista alan organisaatioista.

Rauman kaupungin alueella on kaksi Unescon maailmanperintökohdetta. Vanha Rauma nimettiin listalle vuonna 1991 esimerkkinä pohjoismaisesta puukaupungista. Sammallahdenmäen pronssikautinen hautaröykkiöalue nimettiin listalle vuonna 1999.

Professori Jukka Jokilehdon luento on tiistaina 12.9. Rauman kaupunginteatterissa klo 9 konferenssin teemasta Living in World Heritage and Community Involvement, jonne myös median edustajat ovat tervetulleita.

Koko konferenssiohjelma löytyy Rauman kaupungin nettisivuilta osoitteesta www.rauma.fi/nwhc