Ajankohtaista

Poikkeukselliset opetusjärjestelyt jatkuvat ainakin 13.5. asti

Lapsi tekemässä tehtäviä koululuokassa.

Poikkeukselliset opetusjärjestelyt jatkuvat Raumalla ainakin 13.5. asti Aluehallintoviraston määräysten mukaisesti. Lähiopetus on edelleen mahdollista vain perusopetuksen vuosiluokkien 1–3 oppilaille sekä erityisen tuen piirissä ja pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä oleville oppilaille.

Valmiuslaista annetun uuden asetuksen perusteella myös maahanmuuttajille järjestettävän valmistavan opetuksen oppilailla on mahdollisuus osallistua lähiopetukseen. Valtioneuvoston vahva suositus on edelleen, etteivät myöskään lähiopetukseen oikeutetut oppilaat tulisi kouluun. Raumalla lähiopetuksessa on ollut oppilaita 18.3. jälkeen keskimäärin 60–70.

Nanun koulussa järjestetään lähiopetusta 14.4. alkaen

Lähiopetusta annetaan 14.4. alkaen viidessä Rauman peruskoulussa. Nanun koulu avataan, sillä valmistavan opetuksen oppilaat kuuluvat jatkossa lähiopetukseen oikeutettujen oppilaiden joukkoon. Lähiopetusta annetaan myös Pohjoiskehän, Pyynpään ja Karin kouluissa sekä Naulan peruskoulussa.

Naulan peruskoulua lukuun ottamatta lähiopetusta antavissa kouluissa toimii myös päivystävä iltapäivätoiminta.

Mikäli lapsi osallistuu lähiopetukseen, huoltajien tulee ilmoittaa opetukseen osallistumisesta aina ajoissa oman koulun rehtorille. Ilmoitus pyydetään tekemään myös silloin, kun oppilas jää lähiopetuksesta kotiin.

Opettajilla käytössä työpuhelimet

Opettajat ovat saaneet työpuhelimet ja he ovat tavoitettavissa pääsääntöisesti virka-aikana klo 8–16 välisenä aikana. Opettajien puhelinnumerot löytyvät oppilaan Wilmassa opettajat-välilehden kautta.

Opetus jatkuu opetussuunnitelman perusteiden mukaisena. Wilmaa käytetään virallisten viestien lähettämiseen. Tehtäviä annetaan ja palautetaan Wilman sekä Peda.netin kautta. Opettajien mahdollisuuksia sähköisten sovellusten käyttöön on parannettu ja parannetaan parhaillaan, jotta videovälitteisten opetustuokioiden mahdollisuuksia voidaan laajentaa.