Ajankohtaista

Polikliinisen kirurgian toimipiste avaa ovensa 15.1.

Ensimmäiset potilaat otetaan vastaan POKIin 15.1. alkaen. Rauman aluesairaalassa lisätään polikliinistä kirurgiaa eli toimenpiteitä tehdään nyt aiempaa enemmän paikallispuudutuksessa, sillä anestesiaa vaativa leikkaustoiminta siirrettiin vuodenvaihteessa Satakunnan Keskussairaalaan.

Polikliinisellä kirurgialla eli POKI-toiminnalla tarkoitetaan paikallispuudutuksessa tehtävää toimenpidettä. POKI-toiminta pitää sisällään kirurgian, korva-, nenä- ja kurkkutautien, gynekologian ja urologian toimenpiteitä. Raumalla on aiemminkin tehty polikliinisiä toimenpiteitä, mutta nyt toimintaa keskitetään entisiin leikkausosaston tiloihin.

– Tekniikat ja lääketiede ovat kehittyneet, joten paikallispuudutuksessa voidaan tehdä monenlaisia toimenpiteitä ihomuutoksista virtsankarkailuleikkauksiin ja sterilisaatioon, kertoo osastonhoitaja Merja Suista-Virtanen.

Nopeaa apua potilasturvallisuudesta huolehtien

Polikliinisen kirurgian toimipiste on avoinna neljänä päivänä viikossa ja ajanvaraus sujuu jouhevasti.

Polikliinisillä toimenpiteillä voidaan keventää leikkausvalmisteluja ja seurantoja potilasturvallisuutta vaarantamatta. Nukutusta ei tarvita ja näin ollen potilaskin pääsee pikaisesti kotiin toimenpiteen jälkeen.

– Toki toimenpiteiden tekeminen paikallispuudutuksessa vaatii potilaaltakin reippautta, mutta potilasturvallisuudesta pidämme aina huolen ja toimenpiteestä sovitaan potilaan kanssa etukäteen. Polikliinistä kirurgiaa meillä tekee kokeneet erikoislääkärit ja hoitajatiimi.

POKI-toiminnan aloittamista valmisteltiin ja pohdittiin tarkkaan. Leikkaustoiminnan ja päiväkirurgian osaamista on yhdistelty ja opiskeltu. Kokonaisuutta on suunniteltu aina potilaiden kutsumisesta tilojen käyttöön.

– Uskon, että toiminnan käynnistyminen palkitsee valmistelun parissa ahertamisen!