Ajankohtaista

Purjehdusilta tarjosi nuorille mahdollisuuden tutustua kaljaasi Ihanaan ja S/y Meripurakkaan

Meripartiolaiset S/y Meripurakan kannella.

Rauman kaupunki järjesti tiistaina 8.6. klo 17 alkaen nuorille suunnatun purjehdusillan Syväraumanlahdella. Illan ohjelmaan kuului purjehdustoimintaan sekä kaljaasi Ihanaan ja partiolaisten alukseen tutustumista.

Nuorilla ja huoltajilla oli mahdollisuus keskustella purjehtimisesta miehistöjen kanssa. Paikalla oli myös nuorisopalvelujen edustajia kertomassa tarkemmin heinäkuussa toteutettavien nuorisopurjehdusten käytännön järjestelyistä.

– Tilaisuus tarjosi mukavan mahdollisuuden tutustua purjehtimiseen, sillä kaupunki toteuttaa heinäkuussa nuorisopurjehduksia osana The Tall Ships Races -tapahtuman hakuprosessia. Nuorisopurjehdukset järjestetään yhteistyössä raumalaisten meripartiolippukuntien sekä kaljaasi Ihanan kanssa, nuorisopäällikkö Rea Poikonen kertoo.

Rauma on hakenut The Tall Ships Races 2024 -purjehdustapahtumaa, jonka järjestäjän, englantilaisen Sail Training International -järjestön, tavoitteena on mahdollistaa purjehduskokemukset ja -kilpailut nuorille.

Purjehtiessa oppii aina uutta

Meripartiolaisten S/y Meripurakk -aluksen miehistöön kuuluva Juho Ajanko kannustaa nuoria lähtemään rohkeasti mukaan nuorisopurjehduksille. Kyyti on ajoittain kylmää ja märkää, mutta takuuvarmasti hauskaa.

– Purjehtiminen on sopivan haastavaa ja aina riittää uutta opittavaa. Aluksella työskennellään tiiviisti yhdessä. On joka kerta hienoa nähdä, miten mutkattomasti yhteistyö sujuu.

Nuorisopurjehduksille tulee ilmoittautua 24.6. mennessä

Nuorisopurjehdukset järjestetään 3.–7.7. Ilmoittautuminen päättyy 24.6. Nuorilla on mahdollisuus lähteä meriseikkailulle joko partiolaisten Meripurakan tai kaljaasi Ihanan kyytiin.

Osallistujalla ei tarvitse olla aikaisempaa purjehduskokemusta. Mukana ovat koulutetut ja kokeneet aikuiset, jotka ohjaavat ja opastavat nuoria purjehtijoita sekä vastaavat aluksen turvallisuudesta. Ikäraja purjehduksille on 15–25 vuotta.

Lisätietoa nuorisopurjehduksista ja ilmoittautumisesta löytyy osoitteesta nuortenrauma.fi/nuorisopurjehdukset.

Meripurakk ja kaljaasi Ihana Syväraumanlahdella. Kaljaasi Ihanan kyltti. Nuorisopäällikkö Rea Poikonen kaljaasi Ihanan kannella.