Ajankohtaista

Pysäköintirajoituksilla pyritään pysäköinnin sujuvoittamiseen

pysäköintimerkki

Rauman keskustan alueelta löytyy erilaisia pysäköintimahdollisuuksia katujen varsilta sekä parkkipaikoilta. Erityisesti monet parkkipaikoista ovat aikarajoitettuja, kuten 24, neljä tai kaksi tuntia.

Raumalla pysäköinti on maksutonta, mutta suurimmassa osassa pysäköintipaikkoja on rajoitettu sallittua pysäköintiaikaa ja osoitettu myös pysäköintikiekon käyttövelvollisuus.

Osassa katualueista saa pysäköidä arkisin pysäköintikiekolla klo 8–18 ja lauantaisin pysäköintiä on rajoitettu klo 8–14. Mikäli pysäköintipaikalle on osoitettu kiekon käyttövelvollisuus, mutta käyttövelvollisuutta määrittävää aikaväliä ei ole merkitty, tulee kiekkoa käyttää ympäri vuorokauden. Pysäköintiaika määräytyy tällöin aikarajoituksen mukaan.

Rauman kaupungin pysäköinninvalvonta seuraa ja huolehtii oikeanlaisesta pysäköinnistä niin keskustan alueella kuin kaupungin laitamilla. Tarkoituksena on taata mahdollisimman monelle autoilijalle pysäköinnin helppous ja turvallisuus.

– Päiväsaikaan kaupungissa on enemmän liikennettä ja pysäköintipaikat ovat toisinaan kovassa käytössä. Aikarajoituksilla pyritään mahdollistamaan parkkipaikkojen kierrättäminen mahdollisimman monen asiakkaan käyttöön, pysäköinnintarkastaja Katri Holmala kertoo.

24 tunnin paikoilla pysäköintikiekkoa ei tarvita, mutta aikarajoitusta tulee noudattaa. Pysäköinnintarkastajat havainnoivat myös näitä alueita. Mikäli auto seisoo samassa ruudussa pitkään, voidaan 24 tunnin alueellakin kirjoittaa autoilijalle pysäköintivirhemaksu.

Samasta pysäköintivirheestä voidaan antaa kolme pysäköintivirhemaksua vuorokauden välein. Mikäli autoa ei pysäköintivirheistä huolimatta siirretä, on vuorossa siirtokehotus. Jos autoa ei siirretä vielä kehotuksenkaan jälkeen, voidaan se hinata kaupungin varikolle. Tämä menettely koskee lähtökohtaisesti vain yleisiä alueita.

Mikäli auton omistajalla on viisi erääntynyttä pysäköintivirhemaksua, hänen autonsa voidaan siirtää varikolle välittömästi tavattaessa liikenteessä pysäköitynä.