Ajankohtaista

Pyytjärven alueella voi harrastaa mobiilisuunnistusta

Rauman kaupungin liikuntapalvelut ja Rasti-Lukon suunnistusjaosto ovat toteuttaneet MOBO-mobiilirastit Pyytjärven kuntoilualueelle. Pyytjärven ja Kokkovuoren väliselle maastoalueelle on sijoitettu yhteensä 14 MOBO-rastia. Lähtöpiste sijaitsee Pyytjärven Uudenlahdentien puoleisella parkkipaikalla.

MOBO on kiintorastien mobiiliversio. MOBO-rasteilla voi suunnistaa omalla mobiililaitteella. Sovelluksella voi seurata karttaa ja leimata rastit perinteisen rastilipun sijaan. Sovellus toimii Android-, iPhone- sekä Windows Phone -puhelimilla. Ilmainen sovellus löytyy sovelluskaupasta.

– Haluamme kehittää omatoimista liikuntaa. Luontonäkökulma on tärkeä elementti rentouttavassa ja palauttavassa liikunnassa, Rauman kaupungin liikuntaneuvoja Auli Kouru kertoo.

Suunnistuksen avuksi voi halutessaan tulostaa paperikartan. Kartta ja MOBO-ohjeet löytyvät Rasti-Lukon sekä Suomen Suunnistusliiton nettisivuilta.

– MOBO-sovelluksen avulla pääsee suunnistamaan omatoimisesti, milloin tahansa ilman järjestettyä suunnistustapahtumaa. Mobiilisovelluksen avulla voi myös tarkastella omia leimauksiaan jälkikäteen, Kouru sanoo.

Omatoimirastien suosio kasvoi korona-aikana. Lähdepellolla ja Petäjäksessä pääsee myös suunnistamaan itsenäisesti perinteisen paperikartan avulla. Suunnistuskartan näille reiteille voi ostaa Palvelupiste Pyyrmanista. Kartan hinta on 4 euroa.

Pyytjärven kuntoilualueella on suunnistusradan lisäksi frisbeegolfrata, maastoreitti kävelijöille ja pyöräilijöille, kuntorata sekä kuntolaitteet. Viereisen Pohjoiskehän koulun alueella on lisäksi iso hiekkakenttä ja ministadion.