Ajankohtaista

Rauma aloittaa ulkoiluystäväkoulutuksen

Vanhuspalvelut, käsi kädessä ulkona

Rauman vanhuspalvelut järjestää yhteistyössä liikuntapalvelujen ja lääkinnällisen kuntoutuksen kanssa ulkoiluystäväkoulutuksen. Ulkoiluystävä on vapaaehtoinen, joka lähtee ikäihmisen seuraksi ulkoilemaan yksin tai ryhmässä.

Koulutus järjestetään torstaina 3.5. klo 13–16 ja tiistaina 8.5. klo 14-16 Palvelukeskus Mansikkapaikassa, Steniuksenkatu 6. Koulutuksen aikana käsitellään vapaaehtoistoiminnan periaatteita, ulkoilun hyötyjä terveydelle ja hyvinvoinnille sekä ulkoilukaverina toimimista. Lisäksi koulutukseen kuuluu apuvälineopastusta.

– Ulkoilu edistää ikäihmisen toimintakykyä ja hyvinvointia. Se on ihmisen perustarve ja kuuluu osaksi ikäihmisen arkea myös toimintakyvyn heikentyessä. Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet ulkoiluystävänä toimimisessa sekä löytää aktiivisia raumalaisia mukaan ulkoiluystävätoimintaan, palveluvastaava Minna Nurminen sanoo.

Mukaan koulutukseen voi ilmoittautua Palvelutorille, puh. 044 021 2044 tai palvelutori@rauma.fi. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 25.4.