Ajankohtaista

Rauma DiscGolfPark avataan perjantaina 11.6.

Rauma DiscGolfPark frisbeegolf kori

Rauman uusin frisbeegolfrata, Pohjoiskehän koulun ympäristöön sijoittuva Rauma DiscGolfPark on valmistumassa ja kaikkien käytössä perjantaista 11.6. alkaen.

18-väyläisen radan on suunnitellut DiscGolfParkin ratasuunnittelija ja frisbeegolfin kaksinkertainen suomenmestari Pasi Koivu. Lisäksi radan suunnitteluun ja toteutukseen on saatu asiantuntija- ja talkooapua Rauman Frisbee ry:ltä. Radan rakentamisesta on vastannut Rauman kaupungin liikuntatoimen henkilöstö.

– Radan suunnittelu käynnistyi syksyllä ja puut väyliltä kaadettiin talvella. Varsinainen radan rakentaminen – väylien ja siirtymien kulkukuntoon laitto sekä väylien varustelu – olivat noin kahden kuukauden puserrus kaupungin liikuntapaikkojen hoitajilta. Sateisen toukokuun pehmentämä maasto ja tavaran saatavuus aiheuttivat joidenkin päivien taukoja rakentamisen aikana, mutta rata saadaan avauskuntoon sopivasti näin kesälomien alkuun, liikuntapaikkapäällikkö Tommi Cederberg kertoo.

Rauma DiscGolfPark on luokiteltu haastavuudeltaan vaativimpaan AAA1-luokkaan, joten se soveltuu myös kilpapelaajille kaiken tasoisten harrastajien lisäksi. Rauman rata on koko Suomen kymmenes AAA1-luokan rata. Väylien pituudet vaihtelevat 88 metristä 340 metriin ja radalla on sekä avoimia peltoväyliä että kapeampia metsäväyliä.

– Rata kuuluu ehdottomasti Suomen parhaimmistoon, ja sen puitteet ovat huikeat. Seuran ja kaupungin välinen yhteistyö on sujunut hienosti, ja liikuntapalvelut on kuunnellut harrastajien ideoita ja toiveita, Rauman Frisbeen puheenjohtaja Otto Granbom kiittelee.

Seura tulee tekemään radalla vielä useita talkootunteja.

– Metsäväylillä riittää vielä jonkin verran tehtävää, ja rata tulee paranemaan muutenkin ajan mittaan. Lajin harrastajamäärät ovat olleet Raumallakin suuressa kasvussa, joten uusi rata tulee kovaan käyttöön, Granbom jatkaa.

Radalla tehdään tällä hetkellä viimeistelytöitä, joita jatketaan kesän aikana käyttökokemusten perusteella. Lisäksi aluetta täydennetään myöhemmin esteettömillä, multigolf-koreilla varustetuilla väylillä, joilla voi pelata esimerkiksi jalkapallogolfia. Radan kustannukset olivat noin 50 000 euroa, josta noin puolet Rauman kaupunki sai valtionavustuksina lähivirkistysalueiden kehittämiseen.