Ajankohtaista

Rauma Festivo tarjoaa seitsemän ilmaiskonserttia 6.8.

Rauma Festivon esiintyjiä vuonna 2018.

Rauma Festivo tarjoaa seitsemän ilmaiskonserttia torstaina 6.8. festivaalin perinteisenä Carpe diem -päivänä. Ympäri Raumaa kuultavien yllätyskonserttien esiintyjiä ja teoksia ei julkaista etukäteen, vaan yleisöä yllytetään kohtaamaan toisensa sekä taiteilijat päivän teeman mukaisesti hetkeen tarttumalla.

Nyt yhdeksättä kertaa koettava Carpe diem -päivä on Rauma Festivolle jäähyväiset tänä vuonna jättävän taiteellisen johtajan kapellimestari, viulisti Jan Söderblomin ideoima konsepti. Aiempina vuosina minikonsertteja on kuultu Vanhan Rauman yksityispihoilla, mutta tänä vuonna suosiotaan kasvattanut tapahtuma viedään väljemmille vesille. Suositut konsertit kuullaan nyt julkisissa tiloissa, joissa turvavälit on mahdollista säilyttää.

Kaikki Rauma Festivon konsertit striimataan festivaalin YouTube-kanavalle. Carpe diem -päivä antaa konserttielämyksen lisäksi mahdollisuuden tutustua Rauman kulttuurikohteisiin mistä tahansa käsin. Yhteistyökumppaneina ovat muun muassa Rauman taidemuseo, Rauman merimuseo, Lönnströmin kotimuseo ja Rauman seurakunta.

Kolmeen päivään tiivistetyssä Rauma Festivossa kuullaan myös jazz-kvartettia Anni Elif Egecioglun sävellyskonserissa sekä 14-henkisen Helsinki Chamber Soloists -yhtyeelle sovitettuja orkesteriteoksia. Festivon avajaiskonsertissa esiintyy muun muassa mezzosopraano Charlotte Hellekant ja kelttiläiseen kansanmusiikkiin erikoistunut Muuan-trio.

Carpe diem -päivän konserttiajat ja -paikat torstaina 6.8.2020:

  • klo 10 Rauman taidemuseo, Kuninkaankatu 37
  • klo 11.30 Keskustelupuisto, Kalliokatu 28-30
  • klo 13 Rauman merimuseo, Kalliokatu 34
  • klo 15 Pyhän Ristin kirkko, Luostarinkatu 1
  • klo 17 Teresa ja Rafael Lönnströmin kotimuseo, Syväraumankatu 41
  • klo 19 Kiikartorni, Suvitie 10
  • klo 21 Kulttuurikuppila Brummi, Karjalankatu 15