Ajankohtaista

Rauma julkaisi omat sivut uudelle asukkaalle

Ilmakuva Rauman kaupunkiympäristöstä.

Rauman kaupunki on rakentanut omat nettisivut Raumalle muuttaville asukkaille. Sivusto toimii portaalin tavoin ja kokoaa yhteen rauma.fi –palvelusta sellaista sisältöä, joka kertoo asukkaille arjen elämisen lähtökohdista Raumalla. Pääaihepiirejä ovat asuminen, opiskelu, vapaa-aika ja liikunta, varhaiskasvatus, työllisyyspalvelut sekä lääkärien ja hoitajien vastaanotot. Sivuston alussa kaupunginjohtaja toivottaa lyhyesti ja ytimekkäästi uudet asukkaat viettämään luonnikasta elämää Raumalla.

Asumisen lisäksi koulutusta, työtä ja harrastusmahdollisuuksia

Sivuston tarkoitus on antaa Raumalle muuttoa harkitsevalle tai jo muuttaneelle kokonaiskuva paitsi kaupungin elämänmenosta ja palveluista, myös siitä, millainen kaupunki Rauma on. Uudesta portaalista pääsee tutustumaan esimerkiksi kaupungissa tarjolla oleviin harrastusmahdollisuuksiin. Myös kaikki keskeiset koulutus- ja päivähoitopalvelut ovat parin klikkauksen päässä. Jos sivuston tutkimisen jälkeen jää vielä kysymyksiä, Palvelupiste Pyyrman auttaa mielellään, puh. 02 834 5000.

Palvelee vuokranantajaa ja vuokralaista

Vuokra-asunnon löytämiseen sivusto tarjoaa linkitykset kiinteistövälittäjien sivuille, kaupungin vuokra-asuntoihin ja tammikuussa käyttöön otettuun vuokra-asuntorekisteriin.  Rekisterin ylläpitäjä Sirpa Liukkonen muistuttaa, että palvelu on tarkoitettu kaikille asunnonhakijoille, ei pelkästään uusille raumalaisille.

Se on hyvä palvelu myös vuokranantajille. Vuokralaista voi hakea ilmoittamalla vapaan asunnon rekisteriin. Ilmoittaminen on helppoa ja maksutonta ja apua saa tarvittaessa Palvelupiste Pyyrmanista.

– Nyt kesän kynnyksellä olisi hyvä saada taas lisää tarjontaa vuokra-asuntorekisteriin, yhteyshenkilönä toimiva Liukkonen sanoo.

Sysäyksen Uuden asukkaan –portaalin rakentamiseen antoi Rauman ja lounaisrannikon yrityselämän selkeä piristyminen, esimerkiksi Uudenkaupungin autotehtaan laajat rekrytoinnit ja alueen asuntotilanne.  Rauma tarjoaa asumiselle hyvän vaihtoehdon, kohtuullisen matkan päässä. Rauman viihtyisiltä asuinalueilta löytyy vuokrattavaksi tai ostettavaksi niin omakotitaloja kuin rivitalo- ja kerrostalohuoneistojakin. Rakentamista suunnitteleville löytyy tonttitietoja kaupungin ylläpitämästä tontti- ja toimitilarekisteristä.

Uuden asukkaan portaali löytyy osoitteesta www.rauma.fi/uusiasukas
Vuokra-asuntorekisteri löytyy osoitteesta www.vuokra-asunnot.rauma.fi 
Tontti- ja toimitilarekisteri löytyy osoitteesta www.toimitilat.rauma.fi