Ajankohtaista

Rauma kertoo strategiastaan agenttielokuvin

Rauman kaupunki julkaisee 12.11. kaksi kaupunkistrategiastaan eli Rauman Tarinasta kertovaa lyhytelokuvaa. Parhaillaan somessa, netissä ja elokuvateatteri Iso-Hannussa pyörii elokuvien traileri ja katukuvassa näkyvät Rauma-agentti -mainokset. Elokuvista järjestettiin ennakkonäytöksiä kaupungin henkilöstölle viikkoa aiemmin.

Lyhytelokuvien tarkoituksena on kertoa kansantajuisesti ja viihdyttävästi Rauman Tarinasta ja sen sisällöstä. Ensimmäinen elokuva tuo esille Raumaa hyvien yhteyksien terveellisenä, turvallisena ja palvelevana kaupunkina. Toinen elokuva kertoo vireän elinkeinoelämän Raumasta.

– Elokuvien kantavana teemana on Rauma-agenttius. Jokainen raumalainen voi viedä eteenpäin Rauman Tarinaa ja sen tavoitteita, ja siten edistää yhteistä hyvinvointia. Jokainen raumalainen on Rauma-agentti, aina vauvasta isovanhempaan ja kaupungin työntekijöistä yksityisellä sektorilla työskenteleviin, strateginen viestintäasiantuntija Kristiina Lehtonen sanoo.

Elokuvat ovat mustavalkoisia mykkäelokuvia musiikilla. Ne ovat noin viiden minuutin mittaisia ja soveltuvat hyvin myös koulu- ja esikouluikäisten katsottaviksi. Elokuvien näyttelijöiksi on pyydetty eri-ikäisiä raumalaisia eskarilaisista eläkeikäisiin. Mukana on myös kaupungin työntekijöitä ja luottamushenkilöitä.

– Elokuvaa ei ole tehty suurella rahalla, mutta kylläkin suurella raumalaisella sydämellä. Talkootunteja kertyi paljon ja myös mukaan pyydetyt yritykset olivat innolla mukana, Lehtonen toteaa.
Rauma-agenttiuden ympärille rakentuu myöhemmin tänä ja ensi vuonna hanke, jolla koululaisia ja esikoululaisia innostetaan Rauma-agenteiksi. Jalkautusmateriaalina lyhytelokuvia täydentää animaatiovideo, jossa esitellään tarkemmin kaupungin strategiset linjaukset ja kärjet. Hankkeella pyritään lisäämään raumalaislasten ja -nuorten tietoa omasta kotikaupungistaan, omista vaikuttamismahdollisuuksistaan ja siitä panoksesta, jonka jokainen voi tehdä yhteisten tavoitteiden toteuttamiseksi. Hankkeen suunnitteluryhmä tulee olemaan poikkihallinnollinen ja sen asiantuntijoiksi kutsutaan opettajia.

Agenttielokuvat on toteuttanut Viestintäosakeyhtiö Bonde. Käsikirjoittajana ja ohjaajana toimi Marko Östman ja kuvaajana Elmeri Elo. Elokuvan traileri on nähtävissä kaupungin nettisivuilla sekä some-kanavilla, joilla elokuvat julkaistaan maanantaina 12.11. klo 18.