Ajankohtaista

Rauma-lehden joulunumero jaetaan myös Eurajoelle ja Pyhärantaan

Pitsikaupungin joulusta on tulossa ennennäkemättömän tapahtumarikas. Kurkistus Rauman tapahtumakalenteriin, joulukaupunkisivuille ja tänään 2.12. ilmestyvään Rauma-lehteen kertoo, että Rauma on lunastamassa lupauksensa tulla Suomen joulukaupungiksi.

Joka kotiin jaettavan Rauma-lehden toimituskunta hämmästyi tapahtumien tulvaa ja oli positiivisen ongelman äärellä kootessaan lehden perinteistä tapahtumakalenteria ja joulusivuja.

─ Perinteinen jouluaukeama ei riittänyt kertomaan tarjonnasta, vaan lehteen piti raivata tilaa viisi sivua, jotta kaikista Rauman hienoista tapahtumista pystytään edes vinkkaamaan. Tapahtumien määrä kertoo, että joulukaupunki-ajatus on laajasti otettu omaksi, Rauma-lehden päätoimittaja Kristiina Lehtonen hehkuttaa.

Normaalisti Rauma-lehti jaetaan vain raumalaisiin kotitalouksiin, koska sen sisältö on suunnattu ennen kaikkea oman kunnan asukkaille. Vuoden viimeinen numero sisältää kuitenkin niin paljon tapahtumatietoja, että jakelua päätettiin laajentaa Eurajoelle ja Pyhärantaan. Niihin lehti jaetaan keskiviikkona 8.12.

─ Jakelualuetta laajentaessamme ajattelimme myös tapahtumien järjestäjiä, jotka näkevät paljon vaivaa. Tapahtumia riittää joulukuun jokaiselle päivälle ja joinakin iltoina järjestetään viisikin tapahtumaa. Kaikki tapahtumat ansaitsevat osallistujansa mutta niihin kannattaa osallistua koronaturvallisesti. Eli muistaa riittävät etäisyydet ja maskin käyttö. Vastuullinen osallistuminen tarkoittaa alueellisten rajoitusten ja ohjeiden noudattamista ja sitä, että saavutaan tilaisuuksiin terveenä. Iso osa tapahtumista on ulkotapahtumia, joissa etäisyyksien pitäminen on helpompaa, Lehtonen kertoo.

Tapahtumatietojen lisäksi lehti nostaa esille Vanhan Raatihuoneen museokaupan, Palvelupiste Pyyrmanin ja Rauman taidemuseon museokaupan uniikit ja persoonalliset joululahjat, joita paikalliset kädentaitajat ovat valmistaneet. Taidelahjojen hankkijoita varten on nostettu esille  raumalaisten taiteilijoiden näyttelyt ja työhuoneet. Raumalla onkin kokoonsa nähden paljon kuvataiteilijoita.

Itsenäisyyspäivän juhla Rauma-salissa on peruutettu

Rauma-lehdessä on otsikko- ja ajankohtatasolla esitelty noin 100 joulukuun tapahtumaa ja tutustumiskohdetta, tarkemmat tiedot sisällöistä, esiintyjistä, lipun hinnoista ja muista yksityiskohdista löytyvät kaupungin nettisivujen tapahtumakalenterista osoitteesta rauma.fi/tapahtumat ja joulusivuilta osoitteesta www.pitsikaupunginjoulu.fi. Sieltä kannattaa tarkistaa tapahtumatiedot, koska korona-aikana peruutuksia ja muutoksia saattaa tapahtua. Esimerkiksi itsenäisyyspäivän juhla Rauma-salissa jouduttiin peruuttamaan nimenomaan koronatilanteen vuoksi sen jälkeen, kun Rauma-lehti oli jo mennyt painoon.

─ Meille on nyt katettu kaikkien aikojen runsain jouluisten tapahtumien kattaus. Osallistumalla näytämme, että järjestäjien vaivannäkö ei ole ollut turhaa. Koronatilanteen takia kannattaa kuitenkin ennen tilaisuutta varmistaa mahdolliset muutokset, Lehtonen muistuttaa.

Lehden voi lukea myös sähköisesti issuu.com-palvelussa.