Rauma Marine Constructions ja Tallink sopivat uuden aluksen tilauksesta

Rauma Marine Constructions ja AS Tallink Grupp sinetöivät 27.3. uuden laivasopimuksen Helsinki-Tallinna-väliä kulkevasta shuttle-aluksesta. Aluksen suunnittelutyö alkaa keväällä 2019 ja se on määrä luovuttaa tilaajalleen alkuvuodesta 2022.

Uusi alus on suurin Rauma Marine Constructionsilta tähän mennessä tilatuista aluksista. Laivan arvo on arviolta 250 miljoonaa euroa. Tuleva Tallink Shuttle -alus on noin 212 metriä pitkä ja sen bruttovetoisuus on noin 50 000 tonnia. Matkustajia alukseen mahtuu 2800 ja sen työllisyysvaikutus telakalle on arviolta yli 1500 henkilötyövuotta.

Alus tulee hyödyntämään uusinta teknologiaa ja innovatiivisia ratkaisuja, sillä siitä halutaan mahdollisimman ympäristöystävällinen ja energiatehokas. Energiatehokkaassa laivassa on esimerkiksi kaksoispolttoaineratkaisu akkujärjestelmineen, ja toisena polttoaineena on mahdollista käyttää vähäpäästöisempää nesteytettyä maakaasua (LNG).

– Olemme erittäin tyytyväisiä tilauksen toteutumisesta. Moderni ja ympäristöystävällinen alus tukee RMC:n tavoitetta olla johtava matkustaja-autolauttojen rakentaja. Alus on tarkoitus toimittaa tilaajalle vuoden 2022 alussa, joten se myös takaa meille työtä pitkäksi aikaa, kertoo RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

Rauma Marine Constructionsilla on työn alla toinenkin matkustaja-autolautta. Telakka solmi tammikuussa rakennussopimuksen Vaasa–Uumaja-välin liikenteeseen tulevasta matkustaja-autolautasta Kvarken Linkin kanssa. Toiminnan kasvun myötä RMC verkostoineen on rekrytoinut lisää työvoimaa ja jatkaa rekrytointeja myös jatkossa