Rauma Marine Constructionsille aiesopimus matkustaja-autolautasta

Rauma Marine Constructions on solminut jo kolmannen aiesopimuksen lyhyen ajan sisällä. Vaasa–Uumaja-välin liikenteeseen valmistuvan matkustaja-autolautan kauppahinta on noin 120 miljoonaa euroa. Tilauksen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan noin 800 henkilötyövuotta. Varsinainen rakentamissopimus on tarkoitus allekirjoittaa vielä alkuvuodesta ja suunnittelu- ja rakentamistyöt aloitetaan heti sen jälkeen.

– RMC voitti päätöstä edeltävän julkisen ja kansainvälisen tarjouskilpailun osaamisellaan ja teknologiallaan. Matkustaja-autolautat ovat RMC:n ydinosaamisaluetta, joten olemme erittäin ylpeitä ja tyytyväisiä, että olemme onnistuneet osoittamaan kilpailukykymme tällä alueella. Olemme myös erittäin kiitollisia asiakkaan osoittamasta luottamuksesta valitessaan RMC:n vaativiin olosuhteisiin tarkoitetun autolautan toteuttajaksi, kertoo RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

Kvarken Linkin tilaamassa laivassa on tilaa 800 matkustajalle ja lastikapasiteettia rekoille on 1500 kaistametriä. Laiva suunnitellaan ympäristöystävälliseksi ja sen koneisto toimii kaksoispolttoaineratkaisulla. Pääpolttoaineena tullaan käyttämään nesteytettyä kaasua, mutta laivassa on mahdollista käyttää myös esimerkiksi Vaasassa tuotettavaa biokaasua.

Kasvavan työmäärän myötä RMC on aktiivisesti rekrytoinut uusia työntekijöitä ja telakan laivanrakentajien määrää vahvistetaan myös lähitulevaisuudessa. Työvoimaa rekrytoidaan sekä Suomesta että ulkomailta.