Ajankohtaista

Rauma mukana Satakunnan valmiusharjoituksessa

Rauman kaupungintalon julkisivu kesällä 2019.

Rauman kaupunki osallistuu muiden Satakunnan kuntien kanssa 18.−19.5. järjestettävään alueelliseen valmiusharjoitukseen. Kaksipäiväinen harjoitus on nimeltään EMMA22, ja sen teemana on kuntien varautuminen yhteistoimintaan ja tilannearviointiin poikkeuksellisissa tilanteissa.

Rauman kaupungin osuutta ja toimintaa harjoituksessa johtaa poikkeusolojen johtoryhmä, jonka puheenjohtajana toimii kaupunginjohtaja. Esko Poikelan ollessa harjoituspäivinä estyneenä vetovastuu siirtyi automaattisesti hänen varahenkilölleen, toimialajohtaja Tomi Suvannolle.

Yhteistoiminnan ja tilannearvioinnin lisäksi harjoituksen aiheina ovat väestönsuojelulliset asiat ja informaatiovaikuttaminen.

─ Harjoitusten yhteydessä on tapana päivittää valmiussuunnitelmat ajan tasalle. Olemmekin alkuvuoden aikana käyneet läpi omia suunnitelmiamme melko tiheällä kammalla, Tomi Suvanto sanoo.

Kaupunki testaa harjoituksen yhteydessä myös uutta hälytysjärjestelmää, jolla tavoitellaan parannuksia kaupunkiorganisaation sisäiseen sekä kaupungin ja sidosryhmien väliseen häiriö- ja poikkeustilanneviestintään.

EMMA22-harjoitus on osa kuntien, kuntayhtymien, pelastuslaitosten sekä alueen muiden hallintoviranomaisten säännöllistä valmius- ja harjoitustoimintaa. Sen järjestävät Lounais-Suomen aluehallintovirasto ja Satakunnan Pelastuslaitos.

Linkki Lounais-Suomen aluehallintoviraston tiedotteeseen