Ajankohtaista

Rauma mukana valtakunnallisella Pyöräilyviikolla 4.–12.5.

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 4.–12.5. Vuoden 2019 pääteemana on pyörämatkailu, painottuen oman kunnan ja lähialueen pyörämatkailukohteisiin ja -mahdollisuuksiin. Useissa Rauman tapahtumissa ja tempauksissa kannustetaankin Pyöräilyviikon puitteissa pyöräilyn pariin.

Vappuna 1.5. alkaa suosittu haastepyöräily, jossa myös Rauma on mukana.

Sunnuntaina 5.5. on vuorossa ensimmäinen polkaisu kuuden järven pyöräilysarjasta, jossa kuutena peräkkäisenä sunnuntaina, äitienpäivää lukuun ottamatta, kierretään jokin Lapin lukuisista järvistä. Ensimmäisenä poljetaan Saarnijärven ympäri.

Latumajalla 11.5. vietettävän Unelmien liikuntapäivän teemana on pyöräily. Tapahtumaan osallistuvien toivotaan tulevan paikalle pyöräillen.

Äitienpäivänä 12.5. Rauman latu kannustaa äitejä pyöräilemään latumajalle ilmaisille kakkukahveille.

Katso lisää tapahtumia kaupungin tapahtumakalenterista sekä liikuntapalveluiden nettisivuilta.

Pyöräilystä paljon hyötyä

Lyhyillä matkoilla ympäristön kannalta edullisin tapa liikkua on kävelyn lisäksi pyöräily. Kaupungissa pyöräily on myös nopein kulkutapa alle seitsemän kilometrin matkoilla. Uudet sähköpyörät helpottavat ja nopeuttavat liikkumista. Omin voimin liikkuminen on myös edullista.

Pyöräilystä ei synny päästöjä, eikä se vaadi myöskään yhtä paljon tilaa kuin autoliikenne. Asukkaiden kannalta kävelyn ja pyöräilyn ehdoilla rakennettu ympäristö on autoille suunniteltua ympäristöä viihtyisämpi.

Lisätietoa Pyöräilyviikosta