Rauma nostaa hävikkiruoan esiin Silakkamarkkinoilla 14.–15.9.

Valtakunnallista hävikkiruokaviikkoa vietetään 9.–15.9. Rauman kaupunki tuo hävikkiruoan pop up -osaston Silakkamarkkinoille 14.–15.9. Markkinat ovat auki lauantaina klo 9–17 ja sunnuntaina klo 9–16.

Kirjaston läheisyyteen Alfredinkadulle sijoittuu hävikkiruokateltta, jossa on esillä vähemmän arvokkaista kalalajeista valmistettuja herkkuja, syötävien sirkkojen tuotemaistatuksia, kirjastossa toimivan hävikkiruokakaapin toiminnan esittelyä sekä Pro Agria ry jakamassa hävikkiruokareseptejä.

Rauma panostaa kestävään kaupunkikehitykseen

Tavoitteena on nostaa Rauma näkyväksi, ympäristöystävälliseksi, kestävää kaupunkikehitystä ja kiertotaloutta toteuttavaksi alueeksi, joka vaalii ainutlaatuista kulttuuriperintöään teollisuuden kehittäessä rinnalla ympäristöystävällisiä ratkaisuja.

– Raumalle laaditaan osallistavana prosessina kestävän kehityksen toimenpidesuunnitelma, jolloin saadaan niin alueen elinkeinoelämä ja yritykset, kuntaorganisaation kaikki toimialat kuin kaupunkilaisetkin tiedostamaan kiertotalouden merkitys sekä sitoutumaan kestävää kaupunkikehitystä toteuttaviin toimiin, projektipäällikkö Jaana Suksi kertoo.

Hävikkiruoan pop up -osasto ja kestävän kehityksen toimenpidesuunnitelma toteutetaan osana Luanikas viherkäine Rauma -hanketta. Hanke on ympäristöministeriön osarahoittama ja myös osa Kestävä kaupunki -ohjelmaa.

www.havikkiviikko.fi