Ajankohtaista

Rauma on koronan kiihtymisvaiheessa – alueellinen maskisuositus voimaan

Keltainen huutomerkki turkoosilla Rauma-tunnustaustalla.

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä on 13.11. päättänyt reagoida Rauman koronatilanteeseen aktiivisesti ja etupainotteisesti. Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Uusitalo-Seppälä tiedotti tänään illalla, että Rauma on kiihtymisvaiheessa.

Ilmaantuvuusluku on Raumalla tällä hetkellä 20,4 ja muualla Satakunnassa alle 10. Maskisuosituksen laajentamisella pyritään katkaisemaan mahdollisia tartuntaketjuja. Rauman kaupunki suosittelee Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän tavoin vahvasti kaikille yli 15-vuotiaille kasvomaskien käyttämistä julkisissa sisätiloissa.

– Perjantaina 13.11. käyttöön otettua terveyspalveluissa asioivien yli 15-vuotiaiden maskisuositusta laajennetaan koskemaan koko sosiaali- ja terveystoimialan asiakkaita. Suosituksena on oman maskin käyttö Satasairaalan tavoin. Yksiköt ovat varautuneet antamaan maskin sitä tarvitseville, ohjeistamaan maskin käytössä ja hävittämisessä, toimialajohtaja Satu Helin kertoo.

Sosiaali- ja terveystoimialan henkilöstö käyttää jatkossa yhteisissä työtiloissa maskia.

Maskisuositusta harkittiin myös toisen asteen oppilaitoksiin ja yläkouluihin, mutta siihen ei vielä edetty. Raumalla ei ole syytä rajoittaa myöskään harrastustoimintaa, mikäli yleisistä hygieniasuosituksista huolehditaan.

– On tärkeää, että kaikki varmistavat osaltaan kahden metrin turvavälin toiseen henkilöön, Helin sanoo.

Maskisuositukset ovat voimassa toistaiseksi. Tilannetta seurataan tarkasti Satakunnan alueellisessa tartuntatautien torjunnan työryhmässä, ja tarvittaessa tehdään uusia linjauksia.

Kaupunki jakaa kankaisia kasvomaskeja vähävaraisille

Rauman kaupunki jakaa kaksi pestävää kangasmaskia vähävaraisille ja haavoittuvassa asemassa oleville henkilöille, joiden on välttämätöntä kulkea joukkoliikenteessä tai asioida paikoissa, joissa turvavälin noudattaminen on uhattuna.

Maskeja jaetaan:

  • Sosiaalitoimistossa, Kalliokatu 2, arkisin klo 9–10
  • Lääkärien ja hoitajien vastaanotolla, Steniuksenkatu 2, arkisin klo 8–15
  • Lapin terveysasemalla, keskiviikkoisin klo 13.30–14.30

Sosiaali- ja terveyspalveluissa eri toimipisteissä asioidessaan asiakas voi kysyä maskeja työntekijöiltä.