Ajankohtaista

Rauma on mukana houkuttelemassa huippuosaajia Lounais-Suomeen

Happy Pro -kampanjan kuvitusta

Rauman kaupunki on mukana Happy Pro -kampanjassa, jonka tavoitteena on lisätä Lounais-Suomen tarjoamien uramahdollisuuksien kansainvälistä tunnettuutta korkeasti koulutettujen asiantuntijoiden keskuudessa. Kampanjan toteuttavat yhteistyössä Rauman, Turun, Porin, Uudenkaupungin ja Salon kaupungit. Kampanja on osa kansallista Talent Boost -toimenpideohjelmaa.

– Erilaisissa selvityksissä on käynyt ilmi, että Suomen työikäisten määrä vähenee ja väestönlisäys tapahtuu oikeastaan ainoastaan maahanmuuton kautta. Osaajien saatavuus on tunnistettu yhdeksi yritysten kasvun haasteeksi. Lisäksi tarvitaan sellaista erityisosaamista, jota ei Suomesta ole saatavilla. Happy Pro -kampanjan avulla tehdään muun muassa Rauman tarjoamia ura-mahdollisuuksia tunnetuksi maailmalla, projektikoordinaattori Piia Laisti kertoo.

Kampanjan keskiössä on leikkimielinen kysely, jonka avulla osaaja voi testata, miten hyvin hän sopisi asettumaan Lounais-Suomeen. Lisäksi kampanjassa hyödynnetään vertaismarkkinointia – alueen eri yrityksiin työllistyneet osaajat kertovat kannustavasti elämästään ja työstään Lounais-Suomessa. Elämästä Raumalla on kertomassa Alfa Laval Aalborg Oy:n Anton Zander.

Lounais-Suomi on houkutellut kansainvälisiä osaajia menestyksekkäästi viime vuosina. Esimerkiksi vuonna 2019 toteutettiin Talent Call Turku -kutsukilpailu, jossa viisi osaajaa perheineen pääsi tutustumaan Turkuun paikkana asua, elää ja työskennellä. Hakemuksia kampanjaan tuli yli 1 000, ja edustettuna oli 75 eri kansalaisuutta. Vuoden 2019 voittajista yksi pariskunta on työskennellyt Turussa teknologia-alalla elokuusta 2020 lähtien, ja toinen perhe saapuu Suomeen keväällä 2021. Tavoitteena on järjestää Talent Call -kilpailu uudelleen vuoden 2021 aikana. Tällä kertaa voittajat pääsevät tutustumaan Happy Pro -kampanjan toteuttavaan viiteen kaupunkiin.

Happy Pro -kampanja on käynnissä 17.2.–17.3.2021 osoitteessa www.talentcall.fi/happypro.