Ajankohtaista

Rauma osallistuu Euroopan urheluviikkoon

Äijänsuon urheilustadion.

Rauma osallistuu kansainväliseen Euroopan urheiluviikkoon 23.–30.9. järjestämällä Äijänsuon alueella liikuntatapahtumia lapsille. Maanantaina aamupäivällä kaikki 2.-luokkalaiset kokoontuvat stadionin nurmelle ohjattuun liikuntatuntiin. Ohjauksista vastaavat Rauman opettajankoululaitoksen opiskelijat sekä Pallo-Iirojen ohjaajat. Keskiviikkona koululaisten ryhmä tulee tutustumaan uusiin, erilaisiin liikuntalajeihin. Myös keskiviikko-illan Iirolandia -lastentapahtuma on osa urheiluviikon ohjelmaa, johon on jaettu ilmaislippuja erityisryhmien lapsille. Euroopan urheiluviikon hanketuki mahdollistaa bussikuljetukset tapahtumiin, jolloin myös kylien koululaiset pääsevät nauttimaan monipuolisesta liikunnasta.

Kolmatta kertaa vietettävä Euroopan urheiluviikko on Euroopan komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa. Viikolla kannustetaan kansalaisia liikkumaan aktiivisesti sekä lisätään tietoisuutta liikunnan monista hyödyllisistä vaikutuksista. Tutkimusten mukaan liikuntaharrastus vähenee koko ajan niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa. Tämä vaikuttaa haitallisesti ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin ja aiheuttaa kustannuksia myös kansantaloudelle.

Suomen kansallisissa tapahtumissa keskitytään peruskouluikäisiin lapsiin ja nuoriin. Ohjelmassa on 20 tapahtumaa, jotka liikuttavat lähes 100 000 lasta ja nuorta eri puolilla Suomea. Tapahtumat järjestetään yhteistyössä Liikkuva koulu -ohjelman alueellisten verkostojen kanssa. Tämän lisäksi monet paikalliset koulut järjestävät oppilaille toimintaa. Erityisesti tapahtumissa korostetaan osallisuutta.

Euroopan urheiluviikon 2017 viralliset avajaiset pidettiin Tartossa, Virossa Košicessa 23.9. Urheiluviikon tunniste on #BeActive. Suomen kansallisena lähettiläänä toimii koripalloilija ja Susijengin kapteeni Shawn Huff. (Liite, valokuvaaja Ville Vuorinen mainittava)