Ajankohtaista

Rauma-päivää vietetään perinteiseen tapaan huhtikuun puolivälissä 17.4.

Rauman Merimuseon sisätiloja.

Rauman kaupungin 576. syntymäpäivän juhlinta alkaa jo lauantaina 7.4., kun Rauma-salissa konsertoi kansanmusiikkiyhtye Juuri & Juuri. Syntymäpäivää vietetään usean päivän ajan tapahtumissa ja tilaisuuksissa, joiden järjestämiseen osallistuvat kaupungin eri yksiköt sekä raumalaiset yhdistykset, seurat ja organisaatiot. Rauma-päivän tarjontaan mahtuu konsertteja, avoimia ovia, opastuskierroksia, kirjailijavierailuja ja lastenohjelmaa. Suurin osa tapahtumista on maksuttomia.

Vieraile Rauma-päivän kunniaksi

Tänä vuonna Rauma-päivän ohjelma tarjoaa mahdollisuuden vierailla paikoissa, joihin ei normaalisti pääse sekä maksuttomia tutustumismahdollisuuksia raumalaiseen liikunta- ja kulttuuritarjontaan. Äijänsuon urheilukeskuksen avoimien ovien päivänä uimahallin vesiliikuntamahdollisuudet ovat maksutta käytössä ja talviharjoitteluhallissa järjestettävään Iirolandiaan pääsee ilmaiseksi. Urheilukeskuksen huoltotiloihin järjestetään päivän aikana opastettuja kierroksia ja liikuntapaikkojen työkoneet ovat yleisön nähtävillä.

Rauma-päivänä 17.4. Rauman neljässä museokohteessa on avoimet ovet, ja ajankohtaisiin näyttelyihin pääsee tutustumaan ilmaiseksi. Vanhalla Raatihuoneella yleisölle tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus vierailla raatihuoneen tornissa, jonne järjestetään päivän aikana opastettuja kierroksia aina puolen tunnin välein.

Vierailu-teemaa jatkavat Rauman-päivän ohjelmaan kuuluvat kaksi opastettua kävelykierrosta, joiden aikana vieraillaan sisällissodan tapahtumapaikoilla Vanhassa Raumassa sekä tutustutaan Rauman Affun, eli suurliikemiehen ja lahjoittajan Alfred Kordelinin elämänvaiheisiin.

Rauma-päivän koko ohjelma löytyy osoitteesta www.rauma.fi/rauma-paiva