Ajankohtaista

Rauma on Satakunnan yrittäjäaktiivisin kunta

Seaside Industry Parkin nosturi ja vaijerikela.

Satakunnan Yrittäjien puheenjohtaja Jouko Viljamaa (vasemmalla) ja toimitusjohtaja Markku Kivinen, Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski ja Rauman Yrittäjien puheenjohtaja Kimmo Vainio (Kuva: Tarja Aho)

Satakunnan Yrittäjät myönsi Yrittäjäaktiivisin kunta -palkinnon 8.11. jo seitsemännen kerran. Rauma nousi tiukassa kilpailussa Merikarvian ja Ulvilan ohi kärkipaikalle Satakunnan yrittäjäaktiivisimmaksi kunnaksi jo toista kertaa.

Kilpailussa arvioitiin muun muassa kunnan ja yrittäjien yhteisen elinkeinotiimin toimintaa, yritysvaikutusten arvioinnin toteuttamista, kuntien panostusta alueen infrastruktuuriin, yrittäjyyskasvatuksen toteuttamista sekä kunnan viranhaltija- ja luottamusjohdon yrittäjämyönteistä toimintatapaa.

Raadin mukaan Rauman kaupungin ja yrittäjien yhteistyö on helppoa ja välitöntä. Kaupunki on muun muassa panostanut yritysten toimintaedellytysten parantamiseen useilla investoinneilla, sisällyttänyt yrittäjyyskasvatuksen opetussuunnitelmaan sekä ottanut paikalliset yrittäjät huomioon alle kynnysarvojen olevien hankintojen kilpailutuksessa.

Kilpailussa tehty arviointi toimii samalla kehittämistyökaluna ja myös tietynlaisena laatujärjestelmänä, jossa kiinnitetään huomiota kriteereissä sovittuihin asioihin ja niiden toteutumiseen käytännössä.