Ajankohtaista

Rauma tukee nuorten kesätyöpaikkoja lisämäärärahan turvin

Alvar Oras istuu polkuauton kyydissä Rauman liikennepuistossa.

Rauman kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina 7.6. 45 200 euron lisämäärärahan nuorten kesätyöpaikkatukien myöntämiseksi. Alkuperäisen tukipäätöksen ulkopuolelle jäi määrärahojen loppumisen vuoksi 113 hakemusta, joille tuki nyt myönnetään lisämäärärahan avulla.

Kevään hakuaikana kaupungille saapui 529 kesätyöpaikkatukihakemusta ja 14 kesäyrittäjähakemusta. Hakemusten yhteismäärä on lähes 10 prosenttia viime vuotta enemmän.

– Kulunut vuosi on ollut koronasta johtuen erittäin haastava ja rajoitukset ovat vaikuttaneet erityisesti nuoriin. Viime kesänä nuorten jo sovittuja kesätyöpaikkoja peruttiin todella paljon, miksi tämän vuoden osalta oli erityisen tärkeää tukea nuorten kesätyöllistymistä raumalaisiin yrityksiin. Nuorten kokemukset kesätöistä ovat yleensä ensimmäisiä kosketuksia työelämään ja niillä on suuri merkitys tulevaan urakehitykseen, yritysasiantuntija Kaisa Kalliovuo kertoo.

Kokonaisuudessaan Rauman kaupunki tukee nuorten työpaikkoja tänä vuonna 213 200 eurolla. Varat kohdistuvat suoraan raumalaisten nuorten työllistymisen edistämiseen

– Alaikäiselle nuorelle ensimmäinen kesätyö tarkoittaa omaa rahaa, itsenäistymistä ja ensiaskelia työelämään. Opiskelijalle kesätyö on usein ensimmäinen oman alan työpaikka ja toimii näin ollen väylänä uraputkeen. Kesätöissä opitaan, rakennetaan työidentiteettiä, löydetään omaa alaa, tehdään uusia tuttavuuksia ja saadaan mielenkiintoisia kokemuksia, Kalliovuo jatkaa.

Tänä vuonna kesätyöpaikkatukea myönnettiin raumalaisille yrityksille vuosina 2000–2005 syntyneiden raumalaisten tai Raumalta kotoisin olevien koululaisten tai opiskelijoiden palkkaamiseksi vähintään neljän viikon ajaksi. Yläikärajaa ei ollut, mikäli kesätyö liittyy pakollisena työharjoitteluna koulutukseen.