Ajankohtaista

Rauma varautuu UPM:n mahdollisen lakon vaikutuksiin

Kaupungintalon torni teemavalaistuksessa.

Rauman kaupunki on käynnistänyt varautumistoimenpiteet UPM:n Rauman tehtaalla mahdollisesti lauantaina 1.1.2022 käynnistyvän lakon johdosta. Alkaessaan lakko tulee vaikuttamaan kaukolämmön toimituksiin.

Perjantaina 31.12.2021 kello 8 on aloitettu energiansäästötoimenpiteet, joilla rajoitetaan kaupungin toimipaikkojen ja liikuntatilojen ilmastointeja ja lämpötiloja. Toimenpiteet koskevat kaupungintaloa, kouluja, SAMKin ja WinNovan tiloja, jäähallia, talviharjoitteluhallia, Uotilan palloiluhallia, Otan monitoimisalia ja huoltorakennusta, Isometsän tiloja, kulttuuritalo Posellia ja Kuovin nuorisotaloa.

Jos ulkolämpötila on alle 10 miinusastetta, kiinteistöjen ilmanvaihtokoneet toimivat 30–50 prosentin teholla. Ilmanvaihtokoneet sammutetaan, kun pakkasta on yli 10 miinusastetta.

Talviharjoitteluhallin sisälämpötila lasketaan 15 asteesta 12 asteeseen. Jäähallin aulatilojen ilmastointitehot asetetaan minimiin. Tyhjänä olevasta Nanun koulusta kytketään lämpö kokonaan pois.

Vanhan Rauman katujen sulanapitojärjestelmä on ajettu minimienergiatilaan. Mahdollisten lumisateiden aikana kadut eivät sula normaaliin tapaan.